Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WINDTURBINES VAN 210 METER RECHT TEGENOVER MAASSLUIS

MAASSLUIS- Inwoners van Maassluis moeten rekening houden met drie windturbines van 210 meter per stuk op de Landtong Rozenburg, recht tegenover Maassluis. In de Milieu-Analyse van de DCMR staan weliswaar turbines met een tiphoogte van 160 meter opgenomen, maar bij de recente vaststelling van plannen voor windenergie zijn geen hoogtebeperkingen opgenomen, antwoordt het gemeentebestuur van Maassluis op vragen van het CDA. Voor het bestemmingsplan en een vergunning kunnen ook turbines van andere afmetingen worden onderzocht, verwacht de gemeente Maassluis. Bij de Milieueffectrapportage gaat het om molens van 210 meter.

Het CDA in Maassluis vindt het belangrijk om te kiezen voor duurzame energie, maar waar veel duurzame initiatieven op brede steun kunnen rekenen, ligt de aanleg of uitbreiding van windparken in een zeer dichtbevolkt en dichtbebouwd gebied ‘meer complex’, stellen de christendemocraten.

Over de vernieuwing en de uitbreiding van het bestaande windpark op de landtong van Rozenburg leven zorgen bij inwoners Maassluis, blijkt uit verschillende berichten die de fractie van het CDA Maassluis heeft ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *