Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WIN MET UW VAKANTIEFOTO’S BIJ MUSEUM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In Museum Vlaardingen zijn tot en met 10 november bijzondere schilderijen met strandtaferelen behorende tot de kunsttentoonstelling ‘Schoon aan de haak. Schilderachtig vissersleven’ te bewonderen. Van visserskinderen die spelen met houten bootjes in de branding tot bomschuiten die landen op het strand en wandelingen op zondagmorgen op de boulevard met uitzicht op zee.

Het leven in vissersdorpen, onaangetast door de moderne tijd, trok in de 19de eeuw in het bijzonder de aandacht van kunstschilders als Jozef Israëls, Bernardus Johannes Blommers en Jan Toorop. Zij reisden af naar de Noordzeekust om in Katwijk, Zandvoort, Scheveningen en andere vissersdorpen om inspiratie op te doen en het alledaagse leven goed te kunnen bestuderen.

Vandaag de dag trekt de kust nog altijd onze aandacht en gaan we graag in de zomervakantie of bij mooi weer naar het strand om te genieten van de zon en de verkoelende zee, om zandkastelen te bouwen met de kinderen, vissershaventjes te bezoeken of heerlijk vis te eten met uitzicht op zee. Stuk voor stuk zomerse tafereeltjes die 100 jaar geleden door bijvoorbeeld de beroemde kunstschilder Hendrik Willem Mesdag vastgelegd zouden zijn op doek en vandaag de dag als foto.

Ben je op vakantie geweest ergens aan de kust of onderweg naar een bestemming aan zee? Heb je verkoeling gezocht aan de Hollandse stranden of misschien wel aan het nieuwe Stadsstrand van Vlaardingen? Museum Vlaardingen is op zoek naar die foto’s van zomerse tafereeltjes aan het strand. In Nederland of buitenland. Wat is jouw ‘Mesdag Moment’? Deel jouw foto op Facebook of Instagram met #MijnMesdagMoment, volg en tag Museum Vlaardingen (@museumvlaardingen) in het bericht en maak kans op een museumjaarkaart of vrijkaartjes voor het museum. Meedoen kan tot en met 30 september 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *