Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WILLY HEIKAMP WINNAAR SCHIEDAMSE CULTUURPRIJS

SCHIEDAM- De Mooi Werk Cultuurprijs 2020 is gewonnen door Willy Heikamp met haar project ‘Nieuwland aan de Slag’. Heikamp heeft het idee om met een kunstenaar een speelplek te schilderen op het Dreesplein in Nieuwland. Het plein is nu nog leeg, maar er wordt gedacht aan een hinkelbaan en een groot schaakbord en ruimte voor bijvoorbeeld een poppen- en boekenkast voor de kinderen uit de buurt. Dit alles in samenwerking met de scholen uit de wijk en het welzijnswerk.

De jury vindt dit het beste plan van alle inzendingen, omdat de insteek van de prijs is om met een kunstdiscipline, zoals schilderen, dans of fotografie, bewoners van Schiedam te betrekken bij een project en een verschil te maken in een wijk of buurt. Alle vakjes konden bij dit project aangevinkt worden.

Afgelopen zaterdag werd de iktoon-manifestatie in De Bibliotheek Schiedam afgesloten met een kleine bijeenkomst in de de Beurszaal. De hele dag mocht de organisatie al genieten van mooie temperaturen, maar rond vijf uur hadden de genomineerden van de Mooi Werk Cultuurprijs het nog een graadje warmer.

Een jury, bestaande uit voorzitter Julia Snikkers, Rob Holmer en Mooi Werk directeur Jolanda Copier, had de taak om een overwogen keuze te maken. Zeker niet eenvoudig, omdat de aard en de grootte van de plannen nogal uit elkaar liepen.

Naast winnaar Heikamp, die een bedrag van 1.500 euro ontvangt, kan iedere deelnemer rekenen op ondersteuning van de cultuurscouts van Mooi Werk . Zij bekijken of de plannen echt haalbaar zijn en helpen onder andere bij het uitwerken van het projectplan om budgetten aan te kunnen vragen en koppelen de initiatiefnemers aan samenwerkingspartners.

Vanaf mei konden Schiedammers een cultureel plan indienen voor hun wijk of voor de stad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *