Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WILDE BIJEN IN UW TUIN

MIDDEN-DELFLAND- Wegens groot succes organiseert Natuurlijk Delfland voor de tweede keer een digitale bijeenkomst over wilde bijen in uw tuin. Aan de hand van een presentatie vertelt Anna Kreffer over wilde bijen en hoe u ze kan helpen in uw eigen tuin. De bijeenkomst is op 25 mei van 20:00 – 21:30 uur, vraag de code aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com

Wilde bijen leven anders dan honingbijen. Op deze avond hoort u over verschillende wilde bijen, hoe ze stuifmeel verzamelen en hoe ze nestelen. Ook komen mogelijkheden voorbij om uw tuin met wat kleine ingrepen heel geschikt te maken voor wilde bijen.

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en Duinbehoud. Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *