Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WIJKOVERLEG SCHIEDAM-ZUID BESPREEKT AED VOOR GROENELAAN

SCHIEDAM- Het wijkoverleg Schiedam-Zuid bespreekt vanavond de actie voor de aanschaf van een Automatische Externe Defibrillator (buurtAED). Tenminste één buurtbewoonster voert al enkele weken actie voor een buurtAED die moet komen aan de Groenelaan. Er is nog bijna 650 euro nodig. Een bedrag dat binnen nu en 14 dagen moet worden opgehaald.

De buurtAED is een project van Philips en de Nederlandse Hartstichting. Het draait om een actie waarbij buurtbewoners zelf geld inzamelen. Binnen de termijn van 30 dagen moet het bedrag voor een AED met buitenkast bijeen zijn gebracht om een korting te krijgen van ruim 900 euro op de aanschafprijs. Na het afronden van de inzameling BuurtAED hangt de buurt de AED aan een muur in hun straat.

Jaarlijks worden zo’n 15.000 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Dit kan overal gebeuren: op het werk, in huis, tijdens het sporten of op straat. De kans op overleven is het grootst wanneer er binnen 6 minuten acute hulp wordt verleend. Hoewel in de regio Rotterdam-Rijnmond, naast de ambulance, ook de brandweer en politie bij reanimaties worden gealarmeerd, lukt het desondanks niet altijd binnen deze eerste en cruciale minuten te arriveren. Vrijwilligers die zijn aangesloten bij de burgerhulpverlening bij reanimaties, kunnen deze acute hulp in veel gevallen wel bieden.
Volgens de stichting achter de inzamelactie zijn in woonwijken momenteel nog te weinig AED’s die dag en nacht bereikbaar zijn. Terwijl juist daar de meeste hartstilstanden zijn. Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang.

Een AED geeft iemand met een hartstilstand een elektrische schok. Die kan ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden.

Wilt u doneren voor de AED op de Groenelaan? Klik HIER.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *