Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WIJKAGENT VLAARDINGEN OP CURSUS POOLS

VLAARDINGEN- De Vlaardingse wijkagent Kor de Jong meldt met trots te starten met een cursus Pools. De Jong: ‘Zin in!’ Het spreken van de Poolse taal zou altijd handig zijn op straat, volgens de politieman in Vlaardingen centrum, de Rivierzone en de VOP. ‘Nog meer aanspreekbaar’, licht hij zijn enthousiasme toe om vanaf volgende week te starten met de lessen.

De gemeente Vlaardingen kampt al jaren met een hoge concentratie Oost-Europese inwoners. Vooral de Polen zijn ruim vertegenwoordigd. Er wordt door autochtone Vlaardingers regelmatig geklaagd over de Oost-Europeanen vanwege onder meer parkeeroverlast, openbaar dronkenschap en burengerucht.

Momenteel wordt door de gemeente op grote schaal gezocht naar alternatieve huisvesting van Oost-Europese arbeidsmigranten nu het oude verzorgingshuis Valkenhof hoog in Vlaardingen-West wordt gesoopt, nadat het jaren dienst heeft gedaan als Polenpension.

Elders in de stad zijn uitzendbureaus actief met het opkopen van huizen tot 140.000 euro om deze vervolgens tegen woekerprijzen te verhuren aan arbeidsmigranten.

In Vlaardingen wordt hooguit drie à vier keer per jaar gecontroleerd op overbewoning door Bouw- en Woningtoezicht en de politie. Dat staat in de startnotitie van het gemeentebestuur over de huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten. De controles gebeuren in de meeste gevallen op grond van klachtmeldingen door bewoners.

Tegen foutparkeren bestaat inmiddels een wegsleepregeling.

Foto: Aanhouding Polen aan Spechtlaan

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “WIJKAGENT VLAARDINGEN OP CURSUS POOLS

 1. De gemeente Vlaardingen heeft een convenant met dat uitzendbureau’s, STPT, Traideiro, JOB.NL etcr, dat er geen woonhuizen op gekocht worden door hun bureau’s. Dat is ons in een gesprek, begin dit jaar, met gemeenteambtenaren meegedeeld dat dit het beleid is.
  Maar sinds die tijd worden in de VOP 4 van de 5 huizen opgekocht door huisjesmelkers opgekocht en worden er Oost-Europeanen die in dienst zijn van Stipt in die huizen gepropt, laat de gemeente eerst daar maatregelen treffen zodat die huizen weer beschikbaar komen voor gezinnen die komen nergens meer aan de bak in Vlaardingen, voordat we zo “trots” dat hij op cursus Pools gaan, want slaat nergens op laten die Polen ,aar NL leren.
  Maar ik vrees dat het nog erger gaat worden in de wijk, de Elementen komt er aan en dan ook nog de sloop van het Polenhotel in de Westwijk !!

  1. Zijn er al kandidaten voor Bulgaars, Hongaars, Albanees klaar om zich met trots te melden? Inderdaad de omgekeerde wereld, iedereen moet zich aanpassen aan de Nederlandse maatschappij en dan verwacht je toch dat men minimaal Nederlands kan praten en begrijpen.

 2. Grootste gedeelte van de woningen tot 160.000 euro wordt grotendeels opgekocht door uitzendbureaus zelf of andere cowboys, zoals een duo uit Laren, die de pandjes vervolgens weer verhuurd aan de uitzendbureaus. Oftewel schijnconstructies.

 3. Ik als bewoner in de Jacob van Heemskerkstraat word geconfroteerd met de enorme toeloop van Polen, vooral jongeren en dat vind ik op zich al vreemd, sommige zijn nog kinderen.
  Gemeente en Samenwerking hebben deze huizen ( zijn voorbestemd voor sloop) allemaal geresserveerd voor Polen en vele werken namens een uitzendbureau met name van Stipt, en daar is op zich niets mis mee ware het niet dat het lijkt of ze allemaal een auto hebben en daarmee het aantal parkeerplaatsen overspoelen.
  De nog echte bewoners moeten zich nu maar aanpassen met deze trend. De Jacob van Heemskerkstraat is een woonerf met de daarvoor geldende regeleving, minimale snelheid 16 km/uur maar daar houden vooral de jongerne zich niet aan, er zijn al zelfs trukjes voor parkeren en houden zo plaatsen geresserveerd voor eigen Pools volk ?????
  Parkeren mag alleen in de P vakken maar daar houd met name Peter de Bruine zich totaal niet aan met zijn Super Home, welke ook nog langer is dan is toegestaan, Handhaving gemeld maar doen er niets aan ?????
  Ik wilde dit toch even melden omdat er problemen kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *