Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WIJKAGENT SCHIEDAM-OOST: ‘COLLEGA GEWOND DOOR VUURWERK’

SCHIEDAM- De wijkagent in Schiedam-Oost meldt de verwonding van een collega, opgelopen door vuurwerk. De gewonde handhaver moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Inmiddels zou de politieman aan de beterende hand zijn. Gevraagd naar de aanleiding van het incident reageert de wijkagent: ‘Best simpel hoor, omdat drank en vuurwerk niet samen gaan.’

Bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) zijn geen incidenten van geweld tegen brandweer- of ambulancemensen gemeld. Er wordt teruggekeken op een drukke jaarwisseling, die maximale inspanning van de hulpdiensten heeft gevraagd, maar waar men niet is geconfronteerd met geweld tegen hulpverleners.

Net als voorgaande jaren was de veiligheidsregio voorbereid op de jaarwisseling. Zo was er maximale inzet van het personeel en zijn vele extra voertuigen ingezet. Er werd gewerkt met de zogenaamde MST’s [Multi Surveillance Teams] van brandweer en politie, die onder meer bij een incident controleerden welke inzet nodig was en of er veilig kon worden opgetreden door de hulpverleners. Ook werd met drie zogeheten decentrale meldkamers gewerkt, die onder andere de container- en kleine buitenbranden afhandelden. De centrale meldkamer in Rotterdam werd daardoor ontlast en kon zo alle spoedeisende meldingen afhandelen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *