Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WIJKAGENT MAASSLUIS GEEFT BURGEMEESTER ROTTERDAM VOLLE LAAG

MAASSLUIS- De Maassluise wijkagent Jeffrey van Uffelen ziet helemaal niets in het idee om politieagenten na hun pensioen door te laten werken, indien ze dat zelf willen. Met dat idee komt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) op de proppen om de tekorten bij de politie op te lossen. Van Uffelen heeft er geen goed woord voor over.

“Hoe durft u dit te vragen,” reageert de Maassluise diender richting de Rotterdamse burgervader. Van Uffelen: “Mijn collega’s mogen nadat ze minimaal 45 jaar, ellende, haat en gevaar hebben meegemaakt toch wel met pensioen? En die paar die het doen vullen echt niet de gaten. Of blijft u ook vrijwillig voor ons salaris?”

Aboutaleb denkt dat met name de recherche geholpen zou zijn met langer doorwerken, maar dat een uitgesteld pensioen er ook voor kan zorgen dat er meer kennis kan worden overgedragen op nieuwe medewerkers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “WIJKAGENT MAASSLUIS GEEFT BURGEMEESTER ROTTERDAM VOLLE LAAG

 1. Er staat duidelijk “als ze dat willen”. Dus deze wijkagent slaat de plank volledig mis en kan beter zijn excuses aanbieden aan de burgermeester over zijn ongepaste gedrag. In het gewone burgerleven zijn er ook mensen die graag blijven doorwerken. Ieder zijn hobby.

 2. Dat er tekorten aan mankracht is bij de politie is bekend, dat burgemeester Aboutaleb fatsoenlijk vraagt of er vrijwilligers zijn, die ná hun pensioen gerechtigde leeftijd door zouden willen werken, op vrijwillige basis, vind ik normaal.
  Wil men dat niet, dan ga je gewoon met pensioen, en dat die paar man of vrouwen die wél door willen werken, maar een druppel op de gloeiende plaat is, weten wij ook. Maar om uit te halen zoals de voornoemde wijkagent gedaan heeft, is niet op zijn plaats. Ik kom niet uit Uw regio, maar dit is een landelijk probleem wat, naar mijn mening, veroorzaakt is door de politiek, die zoveel misstanden heeft veroorzaakt !!!
  En excuses naar de burgemeester, lijkt mij dan ook zéker op zijn plaats.
  Verder wens ik het héle politie korps véél sterkte en wijsheid toe in de komende jaren, want dit probleem is zéker niet binnen één maand opgelost *!!!!

 3. Duidelijk dat beide heren met hun reactie de plank compleet mis slaan. Wat vrijwillig gebruik jullie hersens wat lokt dit op de duur uit dat het vrijwillig helemaal verdwijnt en de overheid wel weer gaat knoeien met de pensioen gerechtigde leeftijd. Hebben de mensen bij de politie het al niet zwaar genoeg met gevaar voor eigen leven. Mag ik een suggestie doe, Adriaan en Jan van der Graaf misschien een idee dat jullie je vrijwillig aanmelden.
  Meneer van Uffelen ik ben het helemaal met u eens.

 4. Een van de oplossingen is volgens mij de reservepolitie uit te breiden tot de grootte van elk politiekorps.
  Zijn na opleiding inzetbaar bij evenementen, hulp bij verkeerscontroles, visserij feesten, kermissen enz.enz.
  Ook is het nergens voor nodig dat bij opsporing verzocht op de tv agenten in uniform zitten.
  Doen ze bij het Duitse tv progr. Van opsporing verzocht ook niet.
  Voorlichters en mensen achter de meldtafel hoeven ook niet opgeleide politieambtenaren te zijn! Zou ook een andere opleiding voor kunnen volstaan..
  En als een politie ambtenaar met pensioen bij de politie wil blijven moet dat zijn keus zijn en zou hij b.v. leiding kunnen geven wanneer reserve politie

 5. Helemaal mee eens. Een agent die plezier in z’n werk heeft en vrijwillig na de pensioen/aow datum nog actief wil blijven kiest daar zelf voor. Hij wordt niet verplicht. Ook het vak van politie agent kiest men vrijwillig. Wijkagent van Uffelen doet blijken alsof het een gedwongen en opgelegd ambt is. Niets van dat en men weet van te voren dat er idd gevaren aan kleven. Wijkagent van Uffelen heeft dus een verkeerd ambt gekozen en had beter op kantoor bij de belastingdienst kunnen gaan werken. Ik zelf heb gekozen voor de scheepvaart en wist vooraf dat dat een 24/7 baan was. Nooit gezeurd.

 6. Over het politie met pensioen. De heren die ‘geleerd’ hebben en hun zakken vullen moeten eens een maand mee gaan lopen met de mensen die in het veld het Echte werk doen gevaar weer en wind en al dat soort dingen ben benieuwd of de heren de vol continu of extra diensten draaien bij extreme dingen vol houden lijk mij sterk als je gewend ben om alleen maar te vergaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *