Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WIJBENGA (VVD) BLIJFT JUBELEN OVER AZC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het beoogd Asielzoekccentrum (Azc) in Vlaardingen wordt door burgemeester Bert Wijbenga (VVD) aangeduid als ‘een wijk’, in een videoboodschap aan de Vlaardingers. Volgens Wijbenga werkte de gemeente Vlaardingen de afgelopen maanden intensief met vele partijen samen om een plek te realiseren waar men Oekraïners langere tijd kan opvangen. Wijbenga: ‘Samen bouwen we een wijk waar ongeveer 1.000 mensen kunnen wonen in flexwoningen.’

Ook voor Vlaardingse woningzoekenden komen woningen beschikbaar, verkondigt Wijbenga in dezelfde video. Hij verwijst naar containers op het voormalige Unileverterrein.

De flexwoningen op het toekomstig Azc zouden aanvankelijk, na enkele jaren, beschikbaar komen voor Vlaardingse woningzoekenden, maar in juli ontdekte raadslid Vera Kalf van StadsBelangen Vlaardingen (SBV) het gebruik van het woordje ‘deels’ in de schriftelijke uiteenzetting door de wethouder. Kalf: “Het toevoegen van het woordje ‘deels’ maakt het volstrekt onduidelijk hoeveel woningen dit uiteindelijk gaat betreffen. Het kunnen er in principe slecht 5 zijn. Dan gaat de rest via de woonruimteverdeling toegewezen worden aan de woningzoekenden uit de hele regio.” In totaal 5 van 409 flexwoningen is exact 1,22% wat beschikbaar komt voor Vlaardingers.

Vlak voor het zomerreces is Wijbenga, vanuit de gemeenteraad aangesproken door SBV op het niet naleven van de ‘wensen en bedenkingen procedure ’ voor het Azc nabij de Westwijk. Vrijwel alle zaken over het beoogd Azc worden in het Vlaardingen van Wijbenga achter gesloten deuren afgehandeld. Zeker drie fracties klagen inmiddels over een gebrekkige informatiestroom.

Enkele weken na zijn aantreden als burgemeester van Vlaardingen heeft Wijbenga, eind vorig jaar, eigenhandig besloten tot het toelaten van een drijvend Azc in de Buitenhaven. Dit alles zonder ruggespraak met de gemeenteraad. Kort daarvoor stond het stadsbestuur nog op het punt duidelijk te maken dat er in Vlaardingen geen ruimte is voor de huisvesting van nog meer vluchtelingen.

2 reacties op “WIJBENGA (VVD) BLIJFT JUBELEN OVER AZC VLAARDINGEN

  1. Deze burgemeester van Kiev die zich voordoet als burgemeester van Vlaardingen (ondanks dat kut vlaggetje) realiseert zich best dat er in Vlaardingen niemand zit te wachten op een zooitje homofobe, wodkazuipoende racisten die nooit aan werk geraken, maar heeft volledig maling aan de autochtone bevolking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *