Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER WEET NIETS VAN ARBEIDSMIGRANTEN PLANTSOENEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Wethouder Cees Oostrom (CDA) heeft niet terug van berichten over de inzet van arbeidsmigranten in de Vlaardingse groenvoorzienig. Oppositiepartij ONS.Vlaardingen meldt de inzet van ‘mensen die rijden in een auto met Duits kenteken’. Oostrom: “Dat van die Duitsers weet ik niet. Dat moet u maar even, nou ja, …uh… ik weet het gewoon niet. Ik wil deze even laten bezinken. Mag ik er op terugkomen?”

De inzet van ‘Duitsers’ heeft ergernis opgeroepen bij ONS, omdat dergelijk werk prima uitgevoerd kan worden door Stroomopwaarts en Vlaardingse werkzoekenden. Ron Boers (ONS): “Neemt u van mij aan, want wij hebben, ik mag hier geen namen van ambtenaren noemen,  maar met een hooggeplaatste dame gesproken, met kort haar, een pinnige tante, een goede vakvrouw. En die zegt, we hebben ze gewoon in de aanbieding. We kunnen nu dat werk aan.”

Wat de wethouder betreft ligt dat toch iets anders. Oostrom: “Kijk, we hebben het er allemaal over dat we mensen aan het werk moeten helpen. Ook mensen die in de categorie vier vallen (moeilijk bemiddelbaar naar werk, bijvoorbeeld arbeidsgehandicapten, red.), maar aan de andere kant moeten wij ook kwaliteit leveren. Want we belijden met ons allen dat iedereen mee moet doen en u zegt wel Duitsers, maar het kunnen ook gewoon aannemers zijn uit Nederland, ja, dat weet ik niet.”

Het is niet voor het eerst dat arbeidsmigranten van ver naar Vlaardingen worden gehaald om klussen voor de gemeente te verrichten. In juni 2010 stelde de SP een vergelijkbare situatie aan de orde bij het toenmalige TBV ( de voorloper van Stroomopwaarts). Daar werd destijds gebruik gemaakt van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa voor de Vlaardingse plantsoenendienst. Werk dat eigenlijk was bedoeld voor werklozen en arbeidsgehandicapten, waarvoor een grote wachtlijst bestond.

 

2 reacties op “WETHOUDER WEET NIETS VAN ARBEIDSMIGRANTEN PLANTSOENEN VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *