Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN WAARSCHUWT UITZENDBUREAUS

VLAARDINGEN- Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) maakt duidelijk dat de vier uitzendbureaus waarmee Vlaardingen een convenant heeft gesloten er verstandig aan doen zich aan alle afspraken te houden en niet langer goedkope starterswoningen op te kopen en te verhuren wanneer er driehonderd wooneenheden zijn georganiseerd door de gemeente. Somers: “Want dat spelletje ga ik niet eens spelen. Dan is het gewoon klaar.”

Somers heeft met een zogenaamd voorbereidingsbesluit al geregeld dat sinds eind oktober vorig jaar niet meer dan één huishouden gehuisvest mag worden in een woning die nieuw gekocht wordt.

Het liefst heeft de wethouder zo snel mogelijk goedkeuring van de gemeenteraad om zeker tweehonderdvijftig wooneenheden te vestigen verdeeld over de Elementen, aan de Deltaweg en op bedrijventerrein De Vergulde Hand. Bedoeling is dat de uitzendbureaus van het convenant ( Tradiro, Stipt, Homeflex en United Homes) daar hun arbeidsmigranten gaan onderbrengen. Behoud van hun huidige panden wordt onaantrekkelijk gemaakt voor de bureaus. Somers: “ Dat houdt in dat waar er nu vier mensen in een woning zitten, er minimaal twee mensen uit moeten. En dat ook op het moment dat er een nieuwe situatie ontstaat, dus een nieuwe verhuring, zij dat netjes gaan doen aan gezinnetjes. Of de woningen terug in de verkoop. Want dat is de afspraak die gemaakt is wanneer wij voldoen aan die driehonderd woonunits.”

Volgende week donderdag spreekt de raadscommissie nog eenmaal over de kwestie. Daarna worden definitieve beslissingen genomen in de gemeenteraad. Dat alles is nog deze maand.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *