Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN VERWACHT WONINGBOUW IN BROEKPOLDER

VLAARDINGEN- Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) sluit woningbouw in de Broekpolder of richting de Krabbeplas niet langer uit. Dat laat de wethouder doorschemeren in de uitzending van Omroep Vlaardingen. Woningbouw in de buitengebieden zou een mogelijke optie zijn om vooral het groen binnen de bebouwde kom zoveel mogelijk te sparen van woningbouw. De wethouder werkt momenteel aan een nieuwe Woonvisie om alle nieuwbouw een plek te geven. Somers: “We moeten ze zeker ergens kwijt. Dat betekent dus ook ideeën bijstellen. Dat moet allemaal terugkomen in die nieuwe Woonvisie.”

In de Woonvisie gaat het onder meer over hoogbouw in het stationsgebied en verdichting van de huidige wijken door woningbouw in de groenstroken. Medio september worden voor de nieuwe Woonvisie bijeenkomsten belegd met de Vlaardingers. Somers: “Dan zullen er altijd mensen zijn die bijvoorbeeld aangeven, dat is misschien ook wel de Broekpolder of een weiland. Of dat is misschien richting de Krabbeplas. Ik verwacht dat dat uit het participatietraject gaat komen, want ik vind het ook belangrijk dat er nog wel groen in de wijken blijft.”

Zeker is dat Vlaardingen, vanuit het Rijk en de Provincie, enkele duizenden woningen extra moet bouwen tot 2030.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

17 reacties op “WETHOUDER VLAARDINGEN VERWACHT WONINGBOUW IN BROEKPOLDER

 1. Dit zou toch niet gebeuren??? Zo zie je maar: beloftes van politici zijn niks waard. Stop toch eens met het volbouwen en vernietigen van al die natuur. Onze erfenis wordt een grote betonjungle. De gemeente moet zich doodschamen.

  1. Beste redactie,

   Hoewel ik begrijp dat het lastig is om uit een interview van bijna een kwartier keuzes te maken wat u wel of niet in uw artikel opneemt mis ik toch twee zeer belangrijke uitspraken van mijzelf. De eerste is dat ik duidelijk heb gezegd dat ik zelf hoop dat de Broekpolder groen blijft maar dat ik verwacht dat inwoners met een andere mening dit punt zullen inbrengen tijdens het participatie traject van de nieuw te maken Woonvisie. Tevens heb ik gezegd dat ik benieuwd ben wat Vlaardingen gaat kiezen. Dit is dus wat anders dan dat ik verwacht dat er gebouwd wordt in de Broekpolder. Dit wilde ik de lezers ook graag meegeven.

   Met vriendelijke groet,

   Ivana Somers-Gardenier

 2. Waarom geen flatgebouwen achter in de Holy, koop een paar weilanden en ga met sociale huurwoningen aan de gang. breek bijwijze van het oude GAK gebouw af , je kan een mooi flatpark daar maken en zo heb je nog wel wat meer plaatsen waar je wat mee kan maar blijf van die polder af, waar het oude prikkenwater heeft gezeten ook een flat neerzetten je kan zoveel kanten op. Zijn nog zat opties.

 3. Mevrouw Ivana,

  Hou aub met blabla, over een jaartje of 5 wordt er gebouwd in Broekpolder. Denk je nu werkelijk dat we hier nog intrappen, niet meer geloven in politici hebben we aan uw hoogste baas van Nederland te danken. Alles wat ontkent gaat gewoon gebeuren.

 4. Laat de huizen van onze Vlaardingse dieren met rust. Dat er een restaurant staat vind ik eigenlijk al teveel.
  Dus GEEN huizen voor mensen bouwen daar!!!!

 5. Vlaardingem heeft zijn ziel al aan de duivel verkocht, kijk maar naar het parkeerbeleid in het centrum al zouden ze van het betaalt parkeren af willen, zou dat niet gaan door contracten die zijn aangegaan met vastgoed magnaten die de parkeergarage’s hebben gekocht.
  Dus je kan wel nagaan dat door jaren van, geen visie, wanbeleid en daardoor dus cronisch geld gebrek is er zeer waarschijnlijk geen mogelijkheid of financiele middelen zijn om oude leegstaande panden aan te kopen af te breken en/of op te knappen.
  Dus er voor het gemak eigelijk maar 1 optie blijft staan en dat is uitwijken naar de buitengebieden.

 6. Wat is het volgende?
  Nog meer dure leegstand?
  Aansluiting bij Rotterdam?
  Verlenging van de A24 naar de A4?
  Laten we eerst eens puin ruimen van de eerdere luchtfietserijen.
  Heb je gezien hoeveel er in het centrum leeg staat en hoe eenzijdig de horeca is?
  Er is een dikke behoefte aan een leefbaar Vlaardingen, maar dat is van dit college niet echt te verwachten.

 7. Eerst was vlaardingen een aantal jaren geleden uitgeroepen tot groenste gemeenten van nederland en later de groenste gemeente van europa …ik snap hier werkelijk niets van moet je kijken hoe mooi het daar is als je door de broekpolder fiets en zoveel mensen die daar genieten …ff opletten als we weer gemeente raads verkiezingen gaan stemmen . Blijf met je poten van dit mooie natuurgebied af. Krijgen de rijke mensen weer hun zin om een mooie vila te bezitten ten kosten van een stukjemooi
  Vlaardings natuur. Stelletje egoisten bah…

 8. Eerst wordt de zuidbuurt doorklieft met een zinloze snelweg, daarna moeten er talloze bomen het loodje leggen voor de afritten van die snelweg, dan zijn er plannen voor woningen achter de geert grootelaan op een plaats die eigenlijk groen zou blijven en nu dit weer? Hou eens op zeg met alles volbouwen! Mensen willen ook graag ergens recreëren! De broekpolder is inmiddels het enige (!) overgebleven stukje groen dat we hier nog hebben. Als gemeente kun je ook op een gegeven moment zeggen: Vol = vol. Je kunt toch niet eeuwige blijven volbouwen, er is ook nog zoiets als leefbaarheid en die holt al heel hard achteruit. Of zijn we het debacle van het vele vrachtverkeer over de marathonweg al vergeten door zonder na te denken allerlei bouwvergunningen aan bedrijven langs de deltaweg te geven. Als er dan al ergens gebouwd moet worden dan liever ergens in een weiland en niet in zo’n mooi stukje natuur als de broekpolder!

 9. Goede morgen, ben zelf nu 63 jaar, en in mijn jonge jaren was dat gehele gebied een vuilstort, ging daar iedere week met mijn opa naar toe om groenafval en huisvuil te brengen, maar er werd niet alleen huisvuil gestort, mijn opa zei wel eens, de tijd zal het leren wat hier gedaan wordt in dit gebied!! De huidige gemeente Vlaardingen moet, indien men daar wil gaan bouwen grondig en gedegen onderzoek naar de vervuiling instellen. Vermoed dat er het een en ander ” verborgen” ligt. Kijk alleen maar eens “in” de water slootjes die in dat gebied liggen, dat zegt al genoeg!!

 10. Het is al vreselijk dat de blankenburgtunnel er perse moest komen!
  Nemen jullie ons nou het mooiste en groenste stukje van Vlaardingen af????

 11. Bouwen in de Broekpolder moet je doen, heeft het Erasmus medisch centrum een beetje werk met al die gifgrond in de grondlaag.

 12. Waarom nou broekpolder is natuurgebied waar steeds meer verschilende vogels komen .waar mensen nog kan genieten van het natuur .

 13. Als er maar niet in de broekpolder zelf gebouwd gaat worden .
  Er is toch genoeg ruimte aan de rand van de broekpolder ,bv aan de rand van de vaart voorbij de joke smitkade en daarachter een gedeelte van dat weiland kan makkelijk een nieuwbouwwijk gebouwd worden.
  Ik vind dat het sowieso geen kwaad kan om huizen van normale grootte met wat grotere percelen te bouwen in Vlaardingen.

  Groet ,Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *