Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN VERWACHT MILJOENENBEZUINIGING RET

VLAARDINGEN- De RET zal in de dienstverlening gaan snijden terwijl de tarieven zullen stijgen nu de Rotterdamse vervoerder miljoenen in het rood staat. Daarvoor waarschuwt de Vlaardingse wethouder Bart Bikkers (VVD). De gevolgen van de lockdown zullen merkbaar worden. Bikkers: “We zien op dit moment dat het alleen toegankelijk is wanneer je het echt nodig hebt. We zien daarin dus ook een enorme daling van het aantal gebruikers, wat ook een financieel gevolg heeft voor onze vervoerder, de RET. “

Bikkers houdt de gemeenteraad voor: “Ik zal komende week ook met uw adviescommissieleden bespreken wat de inzet van Vlaardingen zal zijn bij de kaders die gesteld worden voor de bezuinigingsplannen van de RET, die er gaan komen. Veel keus zal daar niet in zijn. We zullen daar echt wel zien dat er gesneden zal moeten worden eventueel in lijnen, dat de dienstenverlening naar beneden gaat, de tarieven misschien wat omhoog. Veel keus zal daar niet zijn, omdat er gewoon echt miljoenen tekorten zijn op dit moment in het openbaar vervoer. Daar waar je nog maar zo’n 30 % van de reizigersbezetting hebt dan dat je al eerder had.”

De eerste actie is deze week al aangekondigd: Per 26 oktober schrapt de RET de spitsritten in de metrodienstregeling. De spitsritten op lijn A in de ochtend en de middag tussen Schiedam Centrum en Vlaardingen West komen te vervallen. Daardoor rijdt de RET in de spits op dit stuk elke 10 in plaats van elke 5 minuten.

De RET draagt al maanden actief uit dat Nederland zou zijn getroffen door een zwaar besmettelijke en uiterst dodelijk virus (wereldwijde daadwerkelijke sterftecijfer van ‘het virus’ 0,13 %). De gevolgen van het aanwakkeren van onterechte doodsangsten (samen met politiek, media en de gecontroleerde oppositie) beginnen nu zichtbaar te worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “WETHOUDER VLAARDINGEN VERWACHT MILJOENENBEZUINIGING RET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *