Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN: SALARIS DIRECTEUR STROOMOPWAARTS OKÉ

VLAARDINGEN- Het inkomen van de directeur van het regionale participatiebedrijf Stroomopwaarts (over 2018 in totaal 187.058,51 euro) is helemaal volgens de regels. Dat maakt wethouder Bart de Leede (GroenLinks) duidelijk aan de fractie Boers. Volgens de wethouder heeft de directeur geen aparte salarisverhoging ontvangen. Wel erkent de wethouder dat het salaris is gestegen. Dit zou het gevolg zijn van een cao-akkoord voor de salarissen van gemeenteambtenaren.

Naast haar baan bij Stroomopwaarts klust de directeur bij als lid van de Raad van Commissarissen bij Westland Infra (vergoeding over 2018: 18.700 euro) en bij de Raad van Toezicht en drie commissies van RataPlan (vergoeding 9.800 euro). De Leede: ‘Het staat de directeur van SOW vrij om nevenfuncties uit te oefenen zolang deze de goede vervulling van de functie niet belemmeren.’

Volgens de wethouder is het salaris en de inschaling van de directeur van Stroomopwaarts, net als alle salarissen binnen Stroomopwaarts, gebaseerd op een externe functiewaardering.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “WETHOUDER VLAARDINGEN: SALARIS DIRECTEUR STROOMOPWAARTS OKÉ

 1. Vreemd! Ik vind dit geen goede 1 april grap. Als je dus 9800 euro krijgt van Rataplan en je zet er daar medewerkers van Stroomopwaarts weg voor ongeveer 2,50 per uur, dan is er toch sprake van enige vorm van belangenverstrengeling?
  Hier zou nader naar gekeken dienen te worden. Een tik op de vingers is hier minimaal op zijn plaats.

  1. De MVS-gemeenteraden hebben ingestemd met de oprichting van “Participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS’ , een ehct bedrijf in de zin van het burgerlijk Wetboek dus, dat dan ook als zodanig had moeten worden ingeschreven. Zou zo’n bedrijf daadwerkelijk bestaan, dan zou Cor het volste gelijk hebben met diens opmerking over belangenverstrengeling van directeur Curfs van Stroomopwaarts MVS.

   Er zit echter een penetrant luchtje en een zeer smerig smaakje aan dat ‘Stroomopwaarts MVS’ dat feitelijk geen bedrijf is maar een door de 3 MVS-colleges ingesteld Openbaar Lichaam met rechtspersoonlijkheid waarvan het bestuur tot oprichting van het Participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS had moeten overgaan, en wel bij gemotiveerd besluit waartoe het in mandaat bevoegd is. Een Participatiebedrijf is echter nooit opgericht laat staan bij het Handelsregister ingeschreven. Een Openbaar ichaam als Stroomopwaarts MVS dient te staan ingeschreven als Openbaar Lichaam, en wanneer er bedrijfsmatige activiteiten worden ontplooit dan dient er een apart bedrijf te worden opgericht en onder andere naam te worden ingeschreven. In feite is er nu dus geen Participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS en ook geen directeur maar is sprake van interne ‘processen’ bij Openbaar Lichaam Stroomopwaarts MVS waarbij mw. Curfs als ambtenaar directeurtje mag spelen van een van die inwendige processen die samen natuurlijk een pot nat zijn.

   Er is dus geen echt bedrijf en geen echte directeur, maar Cor heeft nu in zoverre gelijk dat de presentatie naar buiten toe wel degelijk bepalend is voor de rechtsverhoudingen die worden of zijn gevestigd tussen het rechtspersoonlijkheidsbezittende Openbaar Lichaam Stroomopwaarts MVS en haar neppe-directeur en private derde-partijen, en dat recht is geregeld in het Burgerlijk Wetboek.

   De enige partijen die in Stroomopwaarts MVS participeren zijn de 3 MVS-colleges, en wel met het oogmerk van geldelijk gewin dan wel besparingen, waarbij het steeds achteraf kunnen omwisselen van juridische hoedanigheid een onmisbaar proces is binnen Openbaar Lichaam Stroomopwaarts MVS. Volgens het Wetboek van Strafrecht zou hier dus sprake zijn van pure oplichting in meerdere opzichten, te beginnen met misleiding van de volksvertegenwoordiging in de Staten Generaal en daarna de Gemeenteraden. Verder het zich steeds willens en wetens bedienen van ‘valse schim’ door zich uit te geven voor iets of iemand die men niet is, en tenslotte de binnen deze participatiewendel tot geestelijk gehandicapte gestigmatiseerde werkloze uitkeringsgerechtigde.

   Het enige bedrijfsmatige is feitelijk het oplichten van de doorgaans niets vermoedende burger en MKB
   dat immers niet meer kan concurreren wanneer het geen gebruik maakt van de dwangarbeiders aangeboden door Stroomopwaarts MVS.

 2. STOP de hele systeem van stroomopwaarts . Ze zijn fout bezig. Ze hebben geen goede personeel en ze kunnen heel weinig voor deze maatschappij betekenen. Stop stroomopwaarts stop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *