RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN ONTKENT KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN

VLAARDINGEN- ‘Er is geen één woning verkocht aan statushouders (vluchtelingen, red.), maar aan gewone woningzoekenden, waaronder ook reguliere starters op de woningmarkt.’ Dat laat wethouder Ivana Somers (Leefbaar) weten naar aanleiding van haar aanwezigheid bij de feestelijke start van het Vlaardingse zelfbouwproject in het oude schoolgebouw in de Van Limburg Stirumstraat. De verklaring van de wethouder maakt geen indruk op raadslid Tim Thiel (fractie Boers). Hij reageert online met: ‘Een nieuwe Nederlander is ook een starter…’

De ontnuchterde reactie van Thiel krijgt bijval. De wethouder wordt verweten ‘het goed te verpakken sinds ze lekker op het pluche zit te plakken. Sterk staaltje kiezersbedrog van een eens zo progressieve Vlaardingse partij’. Somers reageert daarop met: ‘Normaliter reageer ik niet op onzin, maar hier wil ik toch graag iets rechtzetten. Als wethouder moet ik het beleid van de gemeenteraad uitvoeren ongeacht mijn persoonlijke mening of de mening van VV2000/Leefbaar Vlaardingen en dat heeft dus niets met pluche te maken.’ De wethouder erkent dat zij als fractievoorzitter van Leefbaar Vlaardingen destijds tegen het plan met het schoolgebouw heeft gestemd.

Een bijna unanieme gemeenteraad stemde in met een krediet van 213.000 euro voor meer parkeermogelijkheden en het kappen van bomen rondom de koopwoningen. Somers: ‘Bij het besluit van 3 jaar geleden is er direct budget voor de herinrichting van de buitenruimte gereserveerd € 213.000. De gemeenteraad heeft enkele maanden geleden het plan voor de invulling van de buitenruimte (het definitieve plan wordt overigens gemaakt door de nieuwe bewoners samen met de rest van de wijk) vastgesteld.’
Het project met de naam De Meesterproef draait om het bieden van koopwoningen aan vluchtelingen. De gemeente heeft het lege schoolgebouw in de Babberspolder vorig jaar verkocht voor 349.000 euro k.k. aan zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder. In de school komen tien kluswoningen met maximaal drie wooneenheden voor vluchtelingen.

Vlaardingen is een van de eerste gemeenten waar vluchtelingen een kluswoning kunnen kopen dankzij een speciale constructie die bestaat uit een geldlening via de stichting Fundering. De lening is vergelijkbaar in hoogte met een hypotheek, die in maandelijkse termijnen terugbetaald moet worden. Het terugbetalen via de constructie voor vluchtelingen gebeurt in de vorm van ‘huur’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “WETHOUDER VLAARDINGEN ONTKENT KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN

  1. Alles waar geen NL voor of op staat staat heeft voorrang in Vlaardingen, zolang je autochtoon ben heb je geen schijn van kans.
    Ik noem quasi gekscherend Vlaardingen ook wel Warschau aan de Maass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *