Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN MELDT BRANDBRIEF HUISVESTING VLUCHTELINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse wethouder Ivana Somers (Leefbaar) maakt melding van een brandbrief over onder meer de huisvesting van vluchtelingen. De brandbrief, die door diverse regio’s is opgeteld en ondertekend, is gericht aan minister Kajsa Ollongren (D66) en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD).

Somers in een Raadsmemo: ‘De gedachte van de Landelijke Regietafel Migratie en Integratie en de staatssecretaris, om de taakstelling voor de opvangplekken naar rato van het aantal inwoners over de regio’s in het land te verdelen, houdt te weinig rekening met de ruimtelijke problematiek in de Randstad: stedelijke gebieden zijn veel minder in staat om grotere locaties aan te wijzen of vrij te maken. Om maar te zwijgen over het risico dat de grote bevolkingsconcentraties in de stedelijke gebieden meer en makkelijker tot sociale spanningen kunnen leiden als ruimtelijke claims en maatschappelijk draagvlak conflicteren.’

De genoemde regio’s zijn Drechtsteden, Haaglanden en Rotterdam. Zij zien zich geconfronteerd met een stapeling van opgaven op het gebied van wonen, bovenop de al bestaande regionale opgave.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “WETHOUDER VLAARDINGEN MELDT BRANDBRIEF HUISVESTING VLUCHTELINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *