Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN: ‘KLAGERS ZWERFVUIL ZIJN VEROORZAKERS’

VLAARDINGEN- “De mensen die zeuren over zwerfvuil zijn vaak gewoon simpelweg de mensen die het zélf ook achtergelaten hebben.” Dat laat wethouder Bart Bikkers (VVD) weten in antwoord op vragen van zijn eigen partij over mogelijkheden om ondernemers in de Vlaardingse binnenstad te betrekken bij de aanpak van zwerfvuil. Bikkers: “Het is niet zo dat de gemeente het zwerfvuil op straat gooit en onze inwoners zich daaraan ergeren. Het zijn de inwoners zelf die dat doen.”

Volgens de wethouder is er al een programma opgesteld om samen met de ondernemers ook de bezoekers van de binnenstad aan te spreken en hen bewust te maken van het zwerfvuil wat men zelf achterlaat. Bikkers: “Ik kan ook zeggen dat bijvoorbeeld op een enkel bedrijventerrein er ondernemers zijn die vanuit het ondernemersfonds een aanvulling doen op dat schoonmaken. Dat hoort natuurlijk ook tot de mogelijkheid.”

De gemeente is het afgelopen jaar blijven zitten met een deel van het geld dat bestemd is voor de aanpak van zwerfafval. Vlaardingen ontvangt jaarlijks 1,18 euro per inwoner voor zwerfafval, maar door de lockdown is die strijd in het slop geraakt. Het resterend geld wordt meegenomen naar de uitvoering van zwerfafvalprojecten in 2021.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “WETHOUDER VLAARDINGEN: ‘KLAGERS ZWERFVUIL ZIJN VEROORZAKERS’

 1. Als ik het goed begrijp;
  Als je bent beroofd heb je dat zelf gedaan omdat je aangifte gaat doen. Dan had je maar niet op straat moeten lopen.
  Als je de brandweer belt als je huis in brand staat, ben je zelf de pyromaan. Had je maar geen brand moeten krijgen.
  Als je in de w.w. komt door ontslag door corona is het je eigen schuld, moet je maar geen w.w. aanvragen.
  Hoop echt dat er een andere politieke wind gaat waaien in Nederland.

 2. Kijk, kijk, dat vingertje wijzen! Volgens mij is Bikkers er gewoon zelf zo een die af en toe z’n auto opruimt door gewoon alle troep op straat te gooien. Maar Wethouder, verklaar liever eens waarom de vuilprikkersploegen van Stroomopwaarts in 2020 – op een paar na – zomaar naar huis gestuurd zijn? Uit geldgebrek toch? Toch? Is dat nu dat geldpotje dat jullie ineens overhouden? En waarom hebben degenen die al hun werk erbij moesten nemen, in 2021 nog steeds geen idee waar alle vuilnisbakken staan? Kijk eerst maar eens naar de organisatie, planning, inroostering, materiaal, leiding en controle op uitvoer voordat je met dat weke vingertje gaat wijzen, stelletje prutsers. De bezem erdoor, en om te beginnen bij jullie.

  1. Die bezem erdoor is niet nodig als mensen niet zo nodig alles op straat willen gooien of hun hond overal laten schijten zonder het op te ruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *