Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN HEEFT WAT UIT TE LEGGEN OVER 25 MILJOEN

VLAARDINGEN- Klopt de rekensom van VVD-fractievoorzitter Kees Rijke, waarbij hij uitkomt op 25 miljoen euro tekort voor de gemeente Vlaardingen?’ Op die vraag wil het AOV graag antwoord van het stadsbestuur. Nol Kloosterman (AOV): ‘Komt het rondzingende totaalbedrag van 30 miljoen euro, dat de wethouder als “niet aan de orde” bestempelde, dan eigenlijk toch wel best in de buurt van de waarheid?’

Tot verbazing van het AOV rekende de VVD uit, bij omroep Vlaardingen, dat het tekort tenminste 25 miljoen euro bedraagt. Echter met die door Rijke genoemde 25 miljoen zou nog altijd niet het exacte bedrag van het tekort bekend zijn. De VVD’er liet namelijk ook nog weten: “Dan zijn er ook nog een aantal rekeningen te vereffenen die nog opgenomen moeten worden. Er is onder andere nog een rekening van ROG+ en er is een winstwaarschuwing voor 7 ton voor de armoederegeling. Dan zijn er ook nog zaken die gerepareerd moeten worden (weerstandsratio). Nog los van eventuele afrekening van corona. Daar hebben we ook nog geen voorziening voor.”

Tijdens de laatste raadsvergadering van 9 juli weigerde wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66) antwoord te geven op de vraag van het AOV. De wethouder verwees het AOV naar de stukken. Kloosterman: ‘Omdat het AOV slechts om een duidelijk antwoord vroeg, leek dit antwoord van de wethouder enigszins arrogant.’
Wethouder Nieuwland liet nog wel weten: “Ik heb zelfs bedragen van 30 en 35 miljoen gehoord. Dat is absoluut niet aan de orde.” Kloosterman: ‘Ook liet de wethouder financiën nog weten, dat het lek aan het boven komen is, maar dat hij geen garantie kan geven dat er nog meer lijken uit de kast zullen komen. Tot slot laat de burgemeester in diezelfde raadsvergadering weten (naar aanleiding van het niet subsidiëren van het winterterras) “dat Vlaardingen op het randje van faillissement staat. Er is géén geld. Er zijn géén potjes!”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “WETHOUDER VLAARDINGEN HEEFT WAT UIT TE LEGGEN OVER 25 MILJOEN

  1. Dit hebben jullie aan jezelf te danken Vlaardingen, mss eerst maar eens screenen wie je binnenhaalt en/ of ze wat hersencellen hebben. En dan vertrekt deze wethouder en/of hij wordt ergens anders burgemeester of hij krijgt wachtgeld. Zal hem aan zijn reet roesten hoe Vlaardingen erbij ligt deze meneer krijgt hoe dan ook salaris. En de burgers van Vlaardingen mogen weer dokken omdat er een incompetente eikel de boel vernaggelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *