WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN: BEJAARDEN ALS EERSTE IN OV ZONDER CHAUFFEUR

VLAARDINGEN- Er is een kans dat Argos Mobiel verder gaat zonder chauffeurs. Dat laat wethouder Jacky Silos (CDA) doorschemeren in de beantwoording van vragen van het AOV over het seniorenvervoer. Momenteel maakt Argos Mobiel gebruik van personenauto’s die worden geleaset. Silos: ‘In 2019 wordt duidelijk in hoeverre Argos Mobiel ingezet kan worden voor een pilot met autonoom elektrisch vervoer. Een subsidieaanvraag voor de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) wordt hiertoe in samenwerking met de gemeente Schiedam voorbereid.’

Autonoom elektrisch vervoer staat voor voertuigen zonder bestuurder. Deze vorm gaat de opzet van het openbaar vervoer (ov) sterk veranderen. Met autonoom vervoer kunnen de kosten van het vervoer dalen tot bijna de voertuigkosten. Hierdoor wordt het lokale ov kostendekkend en kan het sterk worden uitgebreid. Ook kan kleinschalig vervoer worden toegepast, dat veel sneller en directer is, tegen het tarief van ov.

Een Argos Mobiel uit het verleden. Aanvankelijk betrof de Argos Mobiel een duurzame vervoersvoorziening.
De techniek is al beschikbaar. De omstandigheden bepalen wat veilig is. Dit heeft weer te maken met de inrichting van de infrastructuur, de aanwezigheid van andere voertuigen en weggebruikers, de rijsnelheden en de mogelijkheden tot het maken van (nood)stops. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) toetst per project het voertuig en de omgeving.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *