Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN ‘AMBASSADEUR VAN DE VREDE’

VLAARDINGEN- Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) is namens het college van B en W in Vlaardingen ambassadeur van de vrede. Het Ministerie van Vrede is sinds 2011 een initiatief van de katholieke vredesbeweging Pax (voorheen IKV – Pax Christi), en 7 jaar geleden gelanceerd aan de vooravond van hun zogenaamde Vredesweek. 
 
De Vredesweek wordt jaarlijks gehouden rond De Internationale Dag van de Vrede op 21 september.

Pax is omstreden. De organisatie omarmt de islam die volgens hen onterecht wordt geafficheerd met geweld en haat. ‘Islam betekent vrede’, denkt men bij PAX.

De openbaring van de vele misbruikschandalen binnen de Katholieke kerk begonnen midden jaren ’90 in Nederland bij Pax, dankzij hun toenmalige secretaris Jan ter Laak (1938-2009). In 1996 kwam een eerste aanklacht tegen Ter Laak. In de tijd dat hij omroeppastor was, midden jaren zeventig, zou Ter Laak intieme contacten hebben gehad. Er kwamen meer aanklachten, uit de kringen van Pax Christi met minderjarige jongens. Ter Laak verdween in de luwte. Pax zweeg in alle talen. In 1997 werd Ter Laak uit de priesterstand ontheven.

Foto: David de Beer

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *