Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER TEVREDEN OVER NIEUW FABRIPLEIN SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Wethouder Fahid Minhas (VVD) en Directeur Bestuurder Woonplus Bob Venhuizen hebben de nieuwbouw bezocht op het Fabriplein in Schiedam-West. De wethouder stelt vast dat de bouw door WaalBouw al aardig opschiet. Minhas: ‘Aan het eind van het jaar kunnen de eerste huurders al hun intrek nemen’.

Op het Fabriplein komen zesenveertig eengezinswoningen met tuin voor de sociale verhuur. De nieuwe panden worden opgetrokken in dezelfde stijl als de oude huizen. Architect Rob Ruoff heeft daarom in de plannen voor de nieuwe woningen historische details uit de oorspronkelijke woningen laten terugkomen.
De nieuwbouw sluit goed aan op de Woonvisie van de gemeente en de ambities van woningcorporatie Woonplus. Aan woningen met tuin voor de sociale huur zou erg veel behoefte zijn in Schiedam. Dit project speelt daarmee in op de woonwens van gezinnen uit Schiedam.

De nieuwe woningen vallen duurder uit door een extra investering van Woonplus in beeldkwaliteit en het erfpachtrecht. Gemiddeld genomen levert herstructurering een tekort per woning op van 15.000 euro per bestaande woning op eigen grond. Bij het Fabriplein is sprake van een tekort van circa 32.600 euro per nieuw te bouwen woning. Dit op basis van het lopende erfpachtsrecht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *