Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER SCHIEDAM STEMT NIET MEE OVER STRAAT MET EIGEN VASTGOED

SCHIEDAM- Wethouder Fahid Minhas (VVD) heeft niet deelgenomen aan de beraadslagingen en heeft zich onthouden van stemming, zo wordt met stip duidelijk gemaakt in de openbare besluitenlijst van het Schiedamse stadsbestuur. Het draait allemaal om de koopovereenkomst met de kandidaat-kopers van de kluswoningen in de Daltonstraat. De wethouder bezit onder meer in die straat onroerend goed voor de verhuur.

Een woordvoerder van de gemeente heeft vorig jaar januari verontwaardigd gereageerd op een publicatie van Waterweg Actueel rond de kluswoningen. In het nieuwsbericht is ook het huizenbezit van de wethouder aangestipt in de Daltonstraat. De woordvoerder vond dat ‘niet relevant’. Hét signaal om vanaf dat moment, meerdere malen per jaar, stukken bij het Kadaster op te vragen en een dossier aan te leggen van het woningbezit van Minhas.

Naast zijn wethouderschap handelt Minhas ook in vastgoed. Inmiddels is bekend dat hij het afgelopen najaar drie van zijn panden heeft verkocht aan twee pandjesbazen uit Rotterdam. De verkoop aan de pandjesbazen is niet verboden, maar rijmt niet met wat de wethouder zelf predikt. Officieel heeft hij de strijd aangebonden met professionele beleggers. Volgens de gemeente zijn dat pandjesbazen met meer dan 5 panden. De Rotterdamse opkopers hebben 129 huizen op hun naam en volgens gegevens van het Kadaster bezat de wethouder tot 6 juli 2020 in totaal 7 objecten in Schiedam en valt daarmee eveneens in de categorie professionele beleggers.

De gemeente heeft op 8 december in een mail geëist dat alle publicaties over het vastgoed van Minhas zouden worden ‘gerectificeerd’ wegens vermeende ‘feitelijke onjuistheden’ of anders offline moeten, anders zouden juridische stappen volgen.

Op 1 december werd bekend dat Minhas op een verkiesbare plaats (nummer 26) staat op de kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “WETHOUDER SCHIEDAM STEMT NIET MEE OVER STRAAT MET EIGEN VASTGOED

  1. Het is heel gebruikelijk dat wethouders, burgemeesters en regeringsfunctionarissen activiteiten vertonen die niet rijmen met wat ze prediken. Ook geestelijken hebben daar een handje van. Dus wees niet verbaasd of geschokt, zo zit ons systeem nu eenmaal in elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *