Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER SCHIEDAM OPENT ORANJEPLANTSOEN

SCHIEDAM- Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) heeft vanmiddag het Oranjeplantsoen in Schiedam-West geopend. De wethouder deed dit samen met een van de kinderen uit de buurt. De twee hebben officieel het naambord onthuld bij de speelplek in het plantsoen.

Ouders en kinderen uit de buurt zijn uitgenodigd om de opening en de festiviteiten bij te wonen.

Het plantsoen ligt in het hart van Oranjeburgh, de buurt gelegen  tussen de Anna van Burenstraat en de Burgemeester Knappertlaan.

Het ontwerp voor het Oranjeplantsoen is samen met de kinderen uit de buurt bedacht, onder begeleiding van ontwerper Roel Crul. Er is gekozen voor een natuurvriendelijk ontwerp. Het ontwerp bestaat uit een kruidentuin, speelplek en een podium voor multifunctioneel gebruik.

Voor de naamgeving van het plantsoen in de nieuwbouwwijk Oranjeburgh werd vorig jaar een wedstrijd uitgeschreven. De naam Oranjeplantsoen is uit vijf naamsuggesties gekozen door omwonenden. Er kon gekozen worden uit:  Oranjeburgplantsoen (zonder ‘h’), Oranjeplantsoen, Zusterplantsoen, Nassauplantsoen en Johan Frisoplantsoen. De uiteindelijke keus is vastgesteld door het gemeentebestuur.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *