RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER SCHIEDAM GELOOFT IN ONDERGRONDS AFVALSYSTEEM

SCHIEDAM- Wethouder Antoinette Laan (VVD) ziet geen risico’s aan het ondergronds afvalsysteem dat wordt aangelegd bij de beoogde woontorens op Schieveste. Dat heeft de wethouder woensdagavond laten weten tijdens de raadscommissie.

Het systeem dat Schiedam wil aanleggen is als sinds 2003 in gebruik in Almere, sinds 2012 in Arnhem en vanaf 2022 in Amsterdam.

Laan: ‘Om specifiek in te zoomen op Almere, hadden zij in het begin problemen met verstoppingen. Deze ontstonden doordat mensen grote voorwerpen in de afvalbakjes deden. Het systeem is daardoor een aantal malen negatief in de media geweest. De gemeente Almere heeft vervolgens het onderhoud bij een gespecialiseerd bedrijf ondergebracht. Hierdoor is het probleem van de verstoppingen opgelost. Het systeem is meer dan 99% van de tijd beschikbaar.’

Internationaal zijn er verschillende aanbieders. Deze partijen werken bijna allemaal met hetzelfde technische systeem. De gemeente Schiedam vindt dat men daardoor een goede vergelijking kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *