Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER SCHIEDAM GAAT VERHUURDER DEELSCOOTERS AANSPREKEN

SCHIEDAM- Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) zal bij verhuurder Felyx aandacht vragen voor de ergernissen in Schiedam over het lukraak op voetpaden parkeren van hun deelscooters. Dat laat de wethouder weten naar aanleiding van een hele reeks klachten van bewoners uit de noordrand. Ooijevaar: ‘Het is fijn dat er veel mensen gebruik maken van de deelscooters, maar ze moeten natuurlijk wel netjes worden achtergelaten!’

Aanleiding voor de aanhoudende klachtenstroom is de toezegging van Felyx om nonchalante huurders op hun gedrag aan te spreken en desnoods te beboeten. Klagende buurtbewoners zien daarvan geen enkel resultaat.

Het Amsterdamse Xbike liet in november zien panisch te zijn voor kritiek op het slordige stallingsgedrag door de gebruikers van hun deelfietsen bij metrostation Troelstralaan in Nieuwland. Het bedrijf achter de zogenaamde ‘Port of Schiedam-bikes’ zei met de gemeente in conclaaf te gaan om te kijken hoe dit op korte termijn beter te organiseren. ‘Wellicht kan de gemeente hier extra faciliteiten voor plaatsen’, liet een woordvoerder toen weten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *