Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER SCHIEDAM: “BUURT ZAL HINDER KRIJGEN VAN SUPERMARKT’

SCHIEDAM- Er zal enige hinder zijn voor de omgeving door de komst van een COÖP supermarkt onder de nog te bouwen woontorens op de Vlaardingerdijk in Schiedam-West. Wethouder Fahid Minhas (VVD): “Maar we vinden als college dat er geen spraken is van onevenredige hinder.” Daar moeten de bewoners van de achterliggende Distillateursbuurt het mee doen.

Minhas: “ We hebben afgesproken dat de bevoorrading van de supermarkt zo is geregeld dat de vrachtwagen aan de zijde van de Vlaardingerdijk gaat staan en niet aan de zijde van de woonwijk. De bevoorrading vindt aan de zijkant plaats. Allemaal om de hinder voor bezoekers, bewoners, jongeren en kinderen die daar lopen, te beperken.”

Omwonenden vrezen voor grote verkeersdrukte, omdat de COÖP ook bezocht zal worden door klanten met een auto. ‘En dat nabij knooppunt Vijfsluizen, waar dagelijks het verkeer muurvast staat’, volgens de bezwaarmakers.

De tegenstanders van de komst van de supermarkt hebben begrepen dat de COÖP zal verhuizen vanaf de Rembrandtlaan naar de Vlaardingerdijk. In 2012 gaf de ondernemer van deze COÖP nog aan een eventuele versmarkt in de plint van de woontorens juist te vrezen. Inmiddels is dat veranderd, weet de wethouder te vertellen. Minhas: “Het is inderdaad zo dat de COÖP in eerste instantie zei dat als hier een supermarkt zou komen men zou vertrekken, omdat het tot hun faillissement zou leiden, maar wat de realiteit vandaag de dag is, is dat ook de ondernemer van de COÖP weet dat de markt van consumptiegedrag verandert.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “WETHOUDER SCHIEDAM: “BUURT ZAL HINDER KRIJGEN VAN SUPERMARKT’

  1. Deze betreffende wethouder zou eens een bezoekje moeten plegen aan de wijk zelf. Zijn uitspraken zijn duidelijk van achter een veilig bureau genomen, deze man is totaal de realiteit kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *