Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER ONS.VLAARDINGEN VERHUURT AAN ROEMENEN

VLAARDINGEN- Wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) verhuurt zijn voormalige flat in de wijk Holy aan een groep van vier Roemeense arbeidsmigranten. Hoogendijk zegt dat hij zijn appartement heeft onderverhuurd via een bemiddelingsbureau, deze bemiddelaar is vervolgens in zee gegaan met een uitzendbureau: “Ik ontvang de huur via dat bureau. Ik heb geen deal met die Roemenen gemaakt. Ik ken die mensen niet eens.”

De verhuur is pikant, omdat de partij van wethouder Hoogendijk tegen de komst is van nieuwe Polenpensions en tegen het opkopen van appartementen door uitzendbureaus. ONS heeft alle begrip voor klagers over woonoverlast veroorzaakt door dronken arbeidsmigranten. Tegelijk bekritiseert de partij uitbuiting door huisjesmelkers.

Zelf vindt Hoogendijk niet dat hij nu kan worden gekwalificeerd als huisjesmelker. Ook zou geen sprake zijn van uitbuiting van de Roemenen, maar over de hoogte van de huurpenningen wenst hij pas komende dinsdag openheid van zaken te geven tijdens een spoeddebat over de kwestie.

Volgens Hoogendijk staat zijn woning momenteel te koop en heeft ‘het bureau’ voor tijdelijke huurders gezorgd. In de beginperiode zou dit bureau de oude maisonnette van de wethouder hebben verhuurd aan een gezin. Daarna kwamen de Roemenen. Hoogendijk: “Ruim een jaar geleden was dat voor mij een verrassing. In de week van 5 juni heb ik het huurcontract opgezegd, omdat ik toen wethouder werd. Per 16 november zelfs met de portefeuille Wonen.” De Roemenen verlaten hierdoor uiterlijk 31 maart het pand.

Hoogendijk schermt met een berichtje op zijn telefoon van zijn oude buurvrouw Angelique. Ze laat de wethouder op 11 februari weten dat haar appartement binnen een paar weken ook in de verkoop gaat. Hoogendijk: “Ze zegt, ik heb er absoluut geen last van nu. In de zomer als de deuren open staan en in het weekend dan wil er wel eens wat geluid zijn. Ik heb zelf twee kinderen, die hoor je ook wel eens.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “WETHOUDER ONS.VLAARDINGEN VERHUURT AAN ROEMENEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *