Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER ONS.VLAARDINGEN NEEMT ONTSLAG

VLAARDINGEN- Wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) dient morgenochtend zijn ontslag in bij de burgemeester van Vlaardingen. Dat heeft fractievoorzitter Gilles Pappers van ONS bekend gemaakt na telefonisch contact met Hoogendijk. De wethouder zit ziek thuis wegens hartklachten.

De gemeenteraad heeft nog eens schriftelijk getemd voor het ontslag van Hoogendijk. Dit op verzoek van de coalitiegenoten VVD, CDA en GroenLinks. ONS.Vlaardingen vindt de stemming na het al aangekondigde ontslag respectloos.

Ivana Somers (Leefbaar) vat de situatie in een persoonlijke stemverklaring samen: “Het lijkt of het niet erg van respect getuigt. Wij willen in iedere geval de opmerking plaatsen, als wethouder Hoogendijk tot 20 minuten voor de raadsvergadering op Facebook kan reageren, dan kan hij ook drie regels in een briefje tikken dat hij zijn ontslag indient.”

Hoogendijk heeft het vertrouwen van de gemeenteraad verloren door de tijdelijke verhuur van zijn koopwoning in Holy. Deze verhuur heeft Hoogendijk niet bekend gemaakt bij zijn aanstelling als wethouder. Ook niet dat deze woning is verhuurd aan een groep van vier Roemeense arbeidsmigranten. De partij van Hoogendijk, ONS.Vlaardingen, is in theorie fel tegen de huisvesting van arbeidsmigranten in een woonplaats waar ze niet werken. De Roemenen werken bij een scheepswerf in Schiedam.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *