Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER: ‘MINDER STOFOVERLAST HOEK VAN HOLLAND’

HOEK VAN HOLLAND- Vanuit Hoek van Holland komen minder klachten over stofoverlast, meldt de Rotterdamse wethouder Arno Bonte (GroenLinks). In maart en mei dit jaar zijn respectievelijk 7 en 12 meldingen bij de DCMR binnengekomen na periodes van harde wind. Dit was een jaar geleden anders, toen kwamen nog tientallen tot honderden klachten binnen.

De bedrijven EECV en EMO hebben in het afgelopen jaar verschillende maatregelen genomen in het voorkomen van stofoverlast in Hoek van Holland, zoals het pulpen van kolenbergen, het natsproeien bij afgraven van de bergen en het stilleggen van de werkzaamheden bij harde wind. De maatregelen lijken effect te hebben, tijdens een bewonersbijeenkomst bevestigden de aanwezige bewoners merkbaar minder overlast te hebben.

Tijdens de bewonersbijeenkomst, waar ook de Gebiedscommissie van Hoek van Holland, het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs bij aanwezig waren, is samen met de bewoners, waaronder de actiegroep Hoek van Holland Schoon, geconcludeerd dat de bedrijven op de goede weg zijn in het aanpakken van de stofoverlast, maar dat verhoogde aandacht nodig blijft. De DCMR zal dan ook onverminderd frequent blijven controleren op verspreiding van stof door EMO en EECV. Het melden van stofoverlast door bewoners blijft daarbij belangrijk om goed zicht te houden op de situatie. Dit alles met als doel om de stofoverlast in Hoek van Holland zo snel mogelijk tot het verleden te laten behoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *