Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER MAASSLUIS HELPT BIJ VERWIJDEREN PLASTIC WATERWEG

MAASSLUIS- Wethouder Gerard van der Wees (VVD) gaat straks een handje meehelpen bij het plastic vrije maken van de Nieuwe Waterweg.

In Maassluis is al jaren een groep vrijwilligers actief om zwerfafval langs de Nieuwe Waterweg op te ruimen. Iedere eerste zaterdag van de maand komen de vrijwilligers samen met Recycled Island Foundation en wordt plastic van het talud en uit de bosjes van het Sterrenbos verwijderd.

Zo wordt voorkomen dat dit drijfvuil de zee in stroomt. Het opgeraapte vuil wordt tijdelijk in een container bewaard. Eens in de zoveel tijd haalt Recycled Island Foundation de container leeg. Vervolgens wordt het plastic gesorteerd en gerecycled tot nieuwe producten, bijvoorbeeld voor een drijvend park in de Rijnhaven Rotterdam.

Vandaag wordt weer een actie gehouden. Doet u ook mee? U bent van harte welkom om vanaf 09.30 uur mee op te schonen. Alles wat u doet telt. Daarna, om 10.30 uur, wordt er verzameld bij het tunneltje aan de Merellaan om de door Rijkswaterstaat aangeboden zeecontainer feestelijk in gebruik te nemen.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *