WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER MAASSLUIS GELOOFT IN DISCRIMINATIE ALLOCHTONEN

moslimsMAASSLUIS- Wethouder David van der Houwen (VSP) wijt het hoge percentage allochtonen in de bijstand aan discriminatie op de arbeidsmarkt. De Maassluise wethouder onderbouwde zijn bewering dinsdagavond tijdens de commissievergadering met een verwijzing naar onderzoek dat in opdracht van minister Lodewijk Asscher (PvdA) zou zijn uitgevoerd. De ChristenUnie vroeg de wethouder om bewijzen voor zijn stelling.

In maart noemde Asscher het ‘onacceptabel’ dat allochtonen slecht af zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hij deed dit naar aanleiding van een analyse van cijfers van OESO en Eurostat. Daaruit blijkt dat op de eerste plaats taalachterstand en lage scholing belangrijke oorzaken zijn voor de verlaagde baankansen.

De ChristenUnie vroeg  de wethouder om eigen onderzoek te laten uitvoeren naar de situatie in Maassluis waarmee  de werkloosheid onder allochtonen kan worden verklaard, maar  volgens Van der Houwen is dergelijk onderzoek  geen taak voor de gemeente Maassluis.

Wel belooft de wethouder per januari 2016 te komen met een plan van aanpak tegen ‘discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *