Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER: ‘HUURDERSBELANGENCLUB SCHIEDAM IS ONAFHANKELIJK’

SCHIEDAM- De voormalige huurdersordersteuner van het Schiedams Overleg Bewonersorganisaties (SOBO) kan solliciteren bij de Stichting Huurdersbelangenorganisatie Woonplus (HOW), de club voor de huurders van de Schiedamse woningcorporatie. Dat laat wethouder Fahid Minhas (VVD) weten aan de raadscommissie, waar vooral blijvende onvrede wordt uitgesproken over het functioneren van de HOW en het gebrek aan onafhankelijkheid.

Bij de OuderenPartij Schiedam (OPS) verdenkt men de gemeente en Woonplus van een vooropgezet spel bij het in het zadel helpen van de HOW, om verlost te zijn van het ‘lastige’ SOBO. Onzin, vindt de wethouder. De oprichting van een organisatie als de HOW is een wettelijke plicht en het SOBO voldeed niet. Minhas: “Het is niet zo dat het hier is bedacht. Het is ook niet zo dat het prettig zou zijn voor Woonplus om van het SOBO af te zijn.”

Het HOW lijkt vooral te functioneren als een verlengstuk van verhuurder Woonplus die daarbij samenspant met de gemeente. Minhas kan dat beeld niet helemaal ontkrachten: “ Het HOW heeft het afgelopen jaar ondersteuning gehad van een medewerker van Woonplus, omdat er professionele ondersteuning ontbrak. Wat we hebben geconstateerd is dat daardoor soms het beeld ontstond dat het HOW onderdeel is van Woonplus. Dat is pertinent niet het geval. En daarom is die ondersteuner vanuit Woonplus ook gestopt.”

“De rede dat het bij het SOBO is weggehaald is omdat de wettelijke vertegenwoordiging onvoldoende was geborgd bij het SOBO. Bij het SOBO kwamen individuele klachten binnen. Die gingen niet alleen maar over woningen van Woonplus. Die gingen ook over de particuliere woningvoorraad en over losliggende stoeptegels.”

“Wat de wet juist voorschrijft is dat huurdersbelangenorganisaties onafhankelijk moeten zijn en dat die belangenorganisaties moeten bestaan uit huurders van Woonplus. En dat heeft het SOBO onvoldoende kunnen garanderen voor de lange termijn. Daarom is het HOW opgezet”, aldus de wethouder.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *