Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER EITJES MAASSLUIS WEG

MAASSLUIS- Wethouder Huub Eitjes (VVD) heeft zijn functie neergelegd. Dat maakte hij dinsdagochtend bekend tijdens een persconferentie. Eitjes is verwikkeld in een affaire rondom Theater Koningshof. De gemeente onderzoekt de zaak waarin Eitjes wordt verdacht van belangenverstrengelingen en het verzwijgen van informatie binnen het college. Volgens Eitjes kan hij door de hele kwestie niet langer functioneren als politiek bestuurder.

Eitjes liet weten het oneens te zijn met het optreden van burgemeester Koos Karssen. Zo is Eitjes boos over het vorige week door de burgemeester gehouden persgesprek. Daarin werd uiteengezet hoe Eitjes met zijn bedrijf betrokken was bij de interim werkzaamheden van broer Pim Eitjes voor Theater Koningshof. Eitjes noemt dit informeren van de pers ‘onzorgvuldig handelen’.

De VVD in Maassluis laat weten het opstappen van de eigen wethouder te respecteren. Volgens de liberalen heeft Maassluis een goede financiële basis gekregen mede door de inzet van Eitjes. Daarnaast wordt de afgetreden wethouder, door zijn eigen partij, geroemd om het op de kaart zetten van duurzaamheid en zou het aan Eitjes te danken zijn dat de risico’s voor de veiligheid vanuit de industrie zijn afgenomen.