Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK NAAR AANRECHTBAKJES SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een dezer dagen verschijnt een groot wetenschappelijk onderzoek naar de resultaten van de inzameling in Schiedam-West van groenten-, fruit- en etensresten (gfe). De inzameling is geïntroduceerd met het verstrekken van aanrechtbakjes. De resultaten van de Schiedamse aanpak worden vergelijken met die van een aantal andere grote steden. De gemeente verwacht dat het onderzoek inzichten biedt waar bij men bij de verdere uitrol van de gfe-inzameling voordeel mee kunnen doen.

De gemeente Schiedam heeft in de afgelopen jaren inwoners actief benaderd met de boodschap de resten in de gft-kliko of in de verzamelcontainer voor gf aan te bieden. Afvalverzamelaar Irado biedt mensen hiertoe een afvalbakje voor in huis aan waardoor het gescheiden aanbieden van voedselresten vereenvoudigd wordt. In 2016 is hiermee al op kleine schaal gestart in de wijk Groenoord en deze aanpak zou direct enthousiast zijn ontvangen.

Schiedammer worden aangezet om voedselresten en keukenafval, net als groente- en tuinafval, weg te gooien in de gft-kliko’s. Het gaat om 50 kilo aan voedselresten per jaar per inwoner.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *