Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WESTWIJK IS HET ROTTERDAM-ZUID VAN VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Vooral de Vlaardingse Westwijk vertoont problemen vergelijkbaar met Rotterdam-Zuid. Dat maakt wethouder Ivana Somers (Leefbaar) duidelijk voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. De wethouder werkt aan de gebiedsvisie Westwijk en pleit, net als burgemeester Bas Eenhoorn (VVD), voor extra financiële steun van het kabinet. Somers : “Want daar gaat de inzet echt heel nodig zijn. Dat is ‘ie al jaren, nog meer dan dat we al deden. Daar willen we vooral eigenlijk grote stappen gaan maken, ontwikkeling Westwijk.”

Voor Rotterdam-Zuid is het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) ontwikkeld, omdat de sociaaleconomische problemen in omvang en intensiteit ongekend zouden zijn voor Nederland. De Vlaardingse burgemeester mist tot nu toe voor de haringstad dezelfde steun vanuit Den Haag, met het oog op de bevolkingssamenstelling. Volgens Eenhoorn heeft Vlaardingen de afgelopen jaren volledig achter het net gevist.

Door het hoge aantal wapengerelateerde incidenten staat de Westwijk al enkele jaren onafgebroken op de lijst van Vlaardingse veiligheidsrisicogebieden.

Het aandeel bijstandscliënten in de Westwijk is hoger dan in andere buurten; 46 op de 1000 inwoners ten opzichte van 33 op de 1000 inwoners in de rest van Vlaardingen; 570 bijstandscliënten in de Westwijk en 2.428 bijstandscliënten elders in Vlaardingen. Als gekeken wordt naar de ontwikkelingen van de leefbaarheid van 2016 tot 2018, dan is de leefbaarheid in de Westwijk achteruitgegaan, met name in de Lage Weide en een deel van de Wetering. Daarnaast scoort de Westwijk op de sociale Index met een rapportcijfer van 5,7 het laagst in de stad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *