Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WESTMOLENKWARTIER SCHIEDAM WIL ZEKERHEID

De komende drie jaar wordt er niet gebouwd op het voormalige Edelweissterrein in het centrum van Schiedam. Wel komt er een tijdelijk parkeerterrein met honderdvijftig plaatsen. Dat heeft de programmamanager stadskern van de gemeente Schiedam in een brief aan de omwonenden zwart op wit bevestigd. Eerder deed wethouder Houtkamp  mondeling al eenzelfde toezegging.
De komende drie jaar wordt er niet gebouwd op het voormalige Edelweissterrein in het centrum van Schiedam. Wel komt er een tijdelijk parkeerterrein met honderdvijftig plaatsen. Dat heeft de programmamanager stadskern van de gemeente Schiedam in een brief aan de omwonenden zwart op wit bevestigd. Eerder deed wethouder Houtkamp mondeling al eenzelfde toezegging.

SCHIEDAM- De actiegroep Van de Wijk Voor de Wijk in het Westmolenkwartier in de historische binnenstad van Schiedam is niet onder de indruk van de herhaalde toezegging om tijdelijke parkeerruimte te realiseren -voor de duur van maximaal drie jaar- op het Edelweissterrein aan de Westmolenstraat. De kritische buurtbewoners willen vooral harde garanties voor de periode daarna.

Eind augustus zijn alle betrokkenen welkom voor een informatiebijeenkomst met de gemeente over de ontwikkelingen rond de herstructurering van de Lange Haven. De actiegroep zal die avond verzoeken om een mooie inrichting van het tijdelijke parkeertrein. Gedacht wordt aan aanvullende verfraaiing met bomen en extra groen. Bij voorkeur ingevuld door een buitenruimte architect.

Ook wil de actiegroep aansturen op harde toezeggingen dat zij bij de eventuele bouw van een parkeergarage op het Edelweissterrein niet worden opgezadeld met commerciële parkeertarieven. Zo zouden bewoners in het centrum van Rotterdam voor een plaats in een commerciële parkeergarage jaarlijks tegen de 2.400 euro betalen, terwijl een parkeervergunning op straat de Rotterdammers enkele tientjes kost.

De actiegroep wacht nog altijd op een geschikte gelegenheid om de door hen ingezamelde handtekeningen, tegen alle parkeergarageplannen, aan het stadsbestuur te overhandigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *