Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WERKGELEGENHEID DOOR AARDGASVERBOD SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Het opleggen van een aardgasverbod aan Schiedam-Groenoord zal zorgen voor een ‘gewenste brede impuls voor Groenoord’, bijvoorbeeld op het gebied van werkgelegenheid. Die werkgelegenheid zal naar verwachting ontstaan bij het aanleggen van het warmtenet. Dat laat het gemeentebestuur weten aan oppositiepartij LOS. ‘Wij voorzien alleen een hoop ellende door alle wegopbrekingen’, stelt die partij.

Het stadsbestuur heeft het over ‘meekoppelkansen’ voor Groenoord op het gebied van ‘wooncomfort, gezondheid, duurzaamheid, veiligheid, trots en samenleven’. Al deze zogenaamde meekoppelkansen worden momenteel verkend.

LOS wil ook weten of er al zicht is op wat het de gemeente gaat kosten om het warmtenet uit te rollen. ‘Dus niet Woonplus’, verduidelijkt LOS de vraag. LOS: ‘Wij denken hierbij aan alle straten die open moeten, omleidingen, et cetera.’

Volgens het gemeentebestuur zijn de kosten voor de aanleg van een warmtenet voor rekening van het warmtebedrijf. Ook de kosten voor herstel van straten zullen in rekening worden gebracht bij het warmtebedrijf. Dit zijn kosten wanneer bijvoorbeeld het wegdek als gevolg van de aanleg van het warmtenet eerder dan gebruikelijk toe is aan groot onderhoud of vernieuwing.

In de recente Zomernota zijn uitsluitend de kosten voor planvoorbereiding opgenomen. Mocht de gemeenteraad volgend jaar instemmen met het aardgasverbod dan zijn de uitvoeringskosten terug te vinden in de Zomernota 2021.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “WERKGELEGENHEID DOOR AARDGASVERBOD SCHIEDAM-GROENOORD

  1. Ik lees dit in de laatste alinea: “Volgens het gemeentebestuur zijn de kosten voor de aanleg van een warmtenet voor rekening van het warmtebedrijf. Ook de kosten voor herstel van straten zullen in rekening worden gebracht bij het warmtebedrijf. Dit zijn kosten wanneer bijvoorbeeld het wegdek als gevolg van de aanleg van het warmtenet eerder dan gebruikelijk toe is aan groot onderhoud of vernieuwing”.

    Het gemeentebestuur laat alle kosten waar het gemeentebestuur moet voor opdraaien bekostigen door het warmtebedrijf.
    Laat het gemeentebestuur dan ook de kosten voor alle bewoners bij het warmtebedrijf neerleggen!!!!!! Je wilt als gemeentebestuur toch niet onnodig bewoners van zowel huur- als koopwoningen in financiële moeilijkheden laten komen?

    Laten we wel zijn, aardgas is nog steeds een van de schoonste fossiele brandstoffen die er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *