Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WERK SLUISWACHTER MAASSLUIS VERGEMAKKELIJKT

MAASSLUIS- Afgelopen week zijn in Maassluis twee loopbruggen geplaatst aan de weerszijden van de Monstersche Sluis. Hiermee is de sluis volledig in zijn oude glorie hersteld. Door deze loopbruggen, die in het verleden ook aanwezig waren, kunnen de sluiswachters een stuk makkelijker en veiliger van de ene kant naar de andere kant lopen doordat ze nu minder op de (smalle) deuren hoeven te lopen.

De bruggen zijn aan de hand van oude foto’s gemaakt en zijn onder andere betaald uit bijdragen van fondsen en de provincie. Naast het plaatsen van de bruggen is er nog meer gerealiseerd. Zo is in het sluiswachtershuisje gerestaureerd en gebruiksklaar gemaakt voor de sluiswachters. In dit huisje wordt de administratie gedaan, biedt het ruimte voor klein sluiswachtergereedschap, ligt er foldermateriaal en misschien wel het belangrijkste is dat er koffie gezet kan worden voor de vrijwillige sluiswachters en dat er geschuild kan worden.

De heropening van de sluis was een uniek moment. En om dit moment niet te vergeten is er besloten om een gedenksteen op de sluis te plaatsen ter herinnering aan deze gebeurtenis. Het ontwerp en maken van deze steen is geheel belangeloos gedaan waarna hij door de onderhoudsploeg van de sluiswachters is geplaatst. Al deze projecten zullen volgens Bert de Reuver, voorzitter van de stichting Monstersche sluis, bij het in het voorjaar te verschijnen boekje dat over de historie, restauratie en toekomst van de sluis gaat, officieel worden onthuld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *