Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WERK NIET REËEL VOOR ELKE ONTVANGER BIJSTAND SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het vinden van werk is niet voor elke ontvanger van een bijstandsuitkering reëel, meent het stadsbestuur van Schiedam. ‘ Deze Schiedammers activeren we op andere manieren’, schrijft het college van burgemeester en wethouders (B en W) in de Zomernota.

Tegelijk erkent het college dat het verwerven van een eigen inkomen door werk de beste manier is om schulden en armoede te bestrijden en een ondersteunend netwerk op te bouwen. B en W: ‘We zien werk als de meest effectieve manier om de zorg en ondersteuningsbehoefte van Schiedammers te verminderen. De ontwikkelingen in de Schiedamse bedrijventerreinen bieden kansen om Schiedammers te scholen en aan het werk te helpen. We geven hierbij extra aandacht aan de Schiedammers die al lange tijd een bijstandsuitkering ontvangen.’

Ongeveer 70% van de bijstandsgerechtigden heeft een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat daarbij om onder andere cliënten met een beperkte arbeidsgeschiktheid, afkomstig uit een andere cultuur of met (veronderstelde) gedragsproblemen, maar ook om oudere werkzoekenden en mensen met schulden. Bepaalde vacatures zijn daarom niet voor (een deel van) de doelgroep geschikt, bijvoorbeeld door de fysieke zwaarte of het gevraagde kennisniveau. Dat alles liet de regionale uitkeringsinstantie Stroomopwaarts in december al weten in een brief aan de Schiedamse gemeenteraad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘WERK NIET REËEL VOOR ELKE ONTVANGER BIJSTAND SCHIEDAM’

  1. Nee je kan beter mensen die al 30 of 40 gewerkt hebben achter de broek zitten en dreigen om mindering van de uitkering wat moet je hebben om vuil ophalen straten schoon vegen onkruid weghalen ,schoonmaak werkzaamheden hbo is natuurlijk gelul geeft ze gewoon geen uitkering moet kijken hoe gauw ze willen werken moesten mijn vader en moeder ook 50 jaar geleden

  2. Vandaar dat mensen vanuit een andere cultuur een “cursus’ kunnen volgen hoe zich te misdragen op afspraken en cursussen van Stroomopwaarts. Deze doelgroep wordt structureel bijgestaan en geholpen bij het uitmelken van het systeem. Moeders nemen 4 kinderen mee naar het OLC om zo te laten zien dat ze toch echt niet kunnen werken. Dat de andere mensen daar dan hun sollicitaties moeten doen tussen een stel jankende misdragende kinderen doet er niet toe. Waarschijnlijk wordt voor de helft van die kinderen nog zwart oppas geld verdiend ook. De autochtone Nederlanders moeten gewoon z.s.m. aan het werk en worden gekort waar het maar kan. Stroomopwaarts is een belabberde organisatie die klachten nooit serieus neemt en zich keert tegen de burgers in plaats van ze te helpen na jaren arbeid in vast dienst verband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *