Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WERK COCO IN DOUANEHUISJE MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade in Maassluis is de hele maand oktober het domein van Coco, een ambachtelijk kunstenaar.

Coco’s motto: Metaal vertegenwoordigt hardheid, vuur en hitte. Klei is zacht, aarde en koud. Daarbij laat zij zich leiden door een uitspraak van Michel Eyquem de Montaigne, Frans essayist en filosoof (1533-1592): Leven is mijn ambacht en mijn kunst.

Haar creaties in de vorm van sieraden (metaal) en sculpturen (klei) komen voort uit haar passie en fascinatie om met deze tegenstellingen te werken. Dit is het resultaat van een integrale zoektocht binnen de natuur, cultuur en esoterie. Verdieping in vormgeving, kennis van mythologieën, cultuur, natuur, gedrag en mensen zijn voor haar de leidraad voor ontwikkeling als kunstenaar. Het zorgt voor een constant veranderend verlangen naar andere vormen van kunst.

Haar ambitie is het vakmanschap van handgemaakte kunst hoog te houden. Daartoe verdiept zij zich in moderne maar ook in oude technieken. Zij maakt echter geen ‘productiekunst. Ieder kunstwerk is uniek.’

Achtergrond: Theateropleiding. Les (vijf jaar) van Wim Groen, maskers, boetseren, vormgeving en tekenen.

Professioneel haarstyliste/grimeur grote theaterproducties o.a. Joop van den Ende Theaterproducties (de grote musicals), het Ro Theater en Nederlands Theater Gent (NTG).

Privé-opleiding anatomisch boetseren bij de Russische kunstenares Irene Shcherbakova.

Twaalf jaar opleiding tot edelsmid bij Atelier Poelie Jansen waarvan vier jaar lesgeven aan cursisten edelsmeden.

In oktober 2020 is de expositie ‘Leven is mijn ambacht en mijn kunst’ met sieraden, sculpturen en ‘live’ werken te zien en te beleven in het Douanehuisje in Maassluis. De expositie is van dinsdag tot en met zondag vanaf 3 oktober tot en met zondag 1 november van 12:00 tot 17:00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis!

Zie ook haar website: www.coco-vision.nl

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de CRM www.crmmaassluis.nl onder de kop Douanehuisje/Zelf exposeren?

Komt u er niet uit dan kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90, douanehuisje@crmmaassluis.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *