RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WENSEN TRAM VLAARDINGEN-WEST VAN TAFEL

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)  is een vrijwillig samenwerkingsverband tussen drieëntwintig gemeenten in Zuid-Holland.
De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is een vrijwillig samenwerkingsverband tussen drieëntwintig gemeenten in Zuid-Holland.
VLAARDINGEN- De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) laat weinig ruimte voor uitbreiding van het openbaar vervoer in de regio Waterweg-Noord. Het plan voor uitbreiding van tramlijn 24 naar Vlaardingen-West past bijvoorbeeld niet in de plannen van de MRDH. Ook voor vervoer over water is momenteel weinig ruimte. Alleen het doortrekken van tramlijn 21 naar het toekomstige station Schiedam-Kethel wordt in onderzoek genomen. Dit alles staat in de Uitvoeringsagenda Bereikbaarheid 2016-2025 van de MRDH.

De gemeente Vlaardingen wil graag een tramverbinding vanuit Vlaardingen-Holy via het Centrum tot station Vlaardingen-West. De MRDH stelt vast dat grote delen van die route nu al worden gereden door de buslijnen 56 en 57. En gezien de bezettingscijfers van deze buslijnen wordt dit niet als tramwaardig ingeschat. Er zijn bovendien geen belangrijke ontwikkelingen langs dit tracé gepland, die zelfs ook maar een onderzoek naar een tramverbinding zouden rechtvaardigen.

Een verzoek van de drie waterweggemeenten voor een waterbusverbinding Rotterdam, Schiedam, Pernis, Vlaardingen en Maassluis past al evenmin in de plannen van de MRDH. Wel komt er een visie van de MRDH op personenvervoer over water, maar voor het opnemen van een specifieke waterbusverbinding is het nog te vroeg, naar het oordeel van de Metropoolregio.

Zie ook: Metrostation Harga Schiedam.

METROSTATION HARGA SCHIEDAM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.