Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WENNEN AAN BOETE 4.150 EURO OP WEGWERPBESTEK SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam denkt dat ondernemers vooral moeten wennen aan een gevangenisstraf van drie maanden of een geldboete van 4.150 euro bij gebruik van plastic wegwerpbestek, borden, rietjes, bewaarbakjes en bekers. Het verbod vraagt een omschakeling en extra investeringen voor de organisatoren van evenementen, erkent het stadsbestuur. Om zich te kunnen voorbereiden zijn daarom vooruitlopend op de invoering van het verbod ondernemers via de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het Horeca Overleg Schiedam (HOS) geïnformeerd. Per evenement verschilt de impact van het verbod en zullen door de gemeente afspraken worden gemaakt met de organisatoren.

Schiedam loopt met het verbod vooruit op vergelijkbare EU-regels die per 2021 gaan gelden. 

Onder meer organisatoren van een buurtbarbecue in Schiedam riskeren volgend jaar de gevangenisstraf of een geldboete bij gebruik van eenmalig plastic. De sancties gelden voor alle evenementen waarop een vergunning- of een meldingsplichtig rust. Of de straffen proportioneel zijn dient per overtreding te worden bepaald, vinden burgemeester en wethouders.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “‘WENNEN AAN BOETE 4.150 EURO OP WEGWERPBESTEK SCHIEDAM’

  1. Prima actie… drinkbekers op festival leveren in betere kwaliteit met statiegeld die hervulbaar ziijn lost ook al veel onnodig afval op.

  2. Belachelijk, wellicht hebben buurtverenigingen nog een hele voorraad liggen voor een BBQ en dat mag dan niet gebruikt worden. De gemeente kennende wordt er ook niet gekeken of de eventuele sanctie passend is. Hier maken ze namelijk graag het leven van burgers en ondernemers zo zuur mogelijk!!! Heb weleens een biefstuk moeten snijden met een plastic mes omdat men vanwege een evenement geen echt bestek mocht geven. Maar dat moet nu dan dus blijkbaar weer wel……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *