Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WENNEKER CINEMA SCHIEDAM SCHENKT KINDEREN FILMMIDDAG

SCHIEDAM- Vrijdag 13 juli wordt voor zestig kinderen en hun ouders in Schiedam geen pechdag, maar een geluksmiddag. De kinderen die ouders hebben met een (te) smalle beurs, zijn soms nog nooit naar een echte bioscoop geweest. Die middag gaan zij in Wenneker Cinema echter samen naar de gezinsfilm ‘Mees Kees’ én krijgen zij een goed gevulde goodiebag mee naar huis. Allemaal dankzij een flink aantal Schiedammers die gul gehoor gaven aan een sponsoroproep via Facebook. In september wordt alsnog een filmdag georganiseerd voor kinderen die in armoede opgroeien, want Omar de Graaff van 123vastgoed sponsort dan zelfs de kaartjes voor een volle zaal.

Stichting MeReDia en het WOT (Wijk Ontwikkelingsteam) Centrum-West organiseerden een paar maanden geleden een filmmiddag voor kinderen op en onder de armoedegrens. In het Algemeen Dagblad stond een artikel met een foto van Dennis Wisse van Fotobureau Roel Dijkstra over de stralende kinderen die genoten van deze echte middag uit. Via de Facebookpagina Wist Je Dat in Schiedam werd spontaan een oproep gedaan om voor 5 euro per plek een kind nog eens naar de film te laten gaan. Daaraan werd grif gehoor gegeven en alle zestig zitplaatsen zijn inmiddels door gulle Schiedammers betaald.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *