Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEL DEGELIJK ‘WENSEN EN BEDENKINGEN’ AZC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Tot twee keer toe gaat het over ‘wensen en bedenkingen’ wanneer het stadsbestuur van Vlaardingen schriftelijke vragen beantwoordt vanuit de gemeenteraad over het beoogd Asielzoekerscentrum (Azc) nabij de Westwijk. Toch weigeren burgemeester Bert Wijbenga (VVD) en wethouder Ivana Somers (Leefbaar) de officiële wensen- en bedenkingenprocedure te volgen. Nota bene een vrijblijvend proces: De wensen en bedenkingen zijn adviezen en hoeven niet te worden opgevolgd, maar kosten wel meer tijd, terwijl het stadsbestuur vooral gericht is op haast om het Azc zo snel mogelijk te kunnen bouwen.

De VVD meldt in de schriftelijke vragen letterlijk: ‘We lezen dat zodra de burgemeester akkoord is met de businesscase de raad wensen en bedenkingen kan uiten.’ Het stadsbestuur reageert met: ‘Alle gestelde vragen en opmerkingen van 21 juni worden als wensen en bedenkingen door het college meegenomen in de afweging om te komen tot besluiten.’

De burgemeester duldt geen uitstel voor het Azc bij bedrijventerrein Vergulde Hand West. Zoveel wordt duidelijk wanneer, tijdens de laatste raadsvergadering voor het reces, StadsBelangen Vlaardingen het waagt de manier openlijk in twijfel te trekken waarmee de plannen in hoog tempo door de gemeenteraad worden gejaagd.

Wethouder Somers stond eind september nog op het punt om aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en VluchtelingenWerk Nederland duidelijk te maken dat er voor extra opvang en huisvesting van asielzoekers en vluchtelingen in Vlaardingen geen ruimte is. Somers liet weten dat de druk op de (landelijke en regionale) woningmarkt al bijzonder hoog is. Vervolgens besloot Wijbenga, enkel weken na zijn aantreden als burgemeester van Vlaardingen, eigenhandig tot het toelaten van een drijvend Azc in de buitenhaven. Dit alles zonder ruggespraak met de vorige gemeenteraad.

5 reacties op “WEL DEGELIJK ‘WENSEN EN BEDENKINGEN’ AZC VLAARDINGEN

 1. Die dikke kale met die ketting duldt geen enkele tegenspraak
  Hij reageert als n echte Pol Pot over zijn gemeente.
  Inspraak is hij wars van.
  Somers krijg al trekjes van Eva Braun, /zij denkt met grote oorbellen luisteren ze wel.
  Wie gaat er over 4 jaar weer stemmen
  Leve de democratie.
  Het gemeentehuis met n vreemde vlag /voelt echt als thuiskomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *