WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEKEN GEEN STRAATVERLICHTING IN VEILIGHEIDSRISICOGEBIED SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het is niet normaal dat de openbare straatverlichting uitvalt in Schiedam-Oost, nota bene in een veiligheidsrisicogebied, en dat na meldingen een behandelingstermijn volgt van zes weken? Monique Rotteveel, fractievoorzitter van LOS, voelt het stadsbestuur over de kwestie aan de tand in de vorm van schriftelijke vragen.

Rotteveel: ‘De openbare straatverlichting in Schiedam valt regelmatig uit, niet incidenteel, en dan met name in Schiedam Oost. De laatste keer betrof het het laatste gedeelte Lorentzlaan/Hogebanweg/Buys Ballotsingel in Oost, dat was november/december 2022 en is daar vier weken uit geweest. Na verschillende klachten via mail en belmomenten van bewoners werd er geen actie ondernomen, buiten dat zij een bevestigingsmail kregen van hun klacht, dat hun klachten in behandeling zijn genomen bij team Beheer Openbare Verlichting en dat dit team de klacht(en) afhandelt binnen zes weken. Ook werden zij van het kastje naar de muur gestuurd wanneer zij belden, de gemeente zei dat zij Stedin moesten bellen en Stedin zei dat zij de gemeente moesten bellen.’

LOS verneemt graag van het stadsbestuur hoe het kan dat deze defecte straatverlichting, vier weken lang, niet is getraceerd door Politie en Toezicht en Handhaving?

Foto (archief): straatverlichting Edisonstraat stond in zomer 24/7 aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *