Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WINNAAR SCHIEDAMSE HOMO-PRIJS ONDER VUUR

SCHIEDAM- Winnaar van de Schiedamse jaarprijs voor homo-emancipatie, Claudia de Breij, ligt onder vuur voor haar kritiek op Polen. In dat land hebben bijna honderd gemeenten zich uitgeroepen tot ‘LHBT-vrije zone’. De Breij roept de fractievoorzitters in de Tweede Kamer op om zich daarom tegen Polen uit te spreken. De VARA-coryfee wordt daarmee op Twitter hypocrisie verweten, wegens het niet bekritiseren van de situatie in eigen land, waar hele buurten in de randstad onveilig zijn voor haar lhbti-ers.

Makelaars in diverse Nederlandse steden in de randstad raden homo- en lesbische stellen al een aantal jaren af om in wijken met een hoog percentage niet-westerse allochtonen een huis te kopen, omdat ze er mogelijk het mikpunt zullen worden van intimidatie of geweld. De makelaars geven het advies bepaalde wijken te mijden als onderdeel van voorlichting over de buurt.

Vorig jaar ontstond ook al tumult aan de vooravond van de uitreiking van de Schiedamse homo-emancipatieprijs (in het leven geroepen door D66 in de jeneverstad). Rob Jetten, voorman van D66 in de Tweede Kamer, had de agressie tegen homo’s gekoppeld aan ‘mensen met een migratieachtergrond’. De leider van de democraten zei tijdens de Kerdijklezing, dat homo’s in Nederland wel twee keer nadenken voor ze hand in hand over straat lopen. Jetten: “Uit angst voor negatieve reacties. Soms uit angst voor agressie. Vaak van mensen met een migratieachtergrond.” Zijn partij heeft de uitspraak van Jetten in de onlineversie vervolgens razendsnel aangepast. Jetten en zijn partij kregen daarmee het stempel ‘laf’ opgedrukt.

De gemeente Schiedam kwam in maart 2017 niet verder dan de vaststelling dat homoacceptatie ontbreekt bij ‘religieuze mensen en mensen uit etnische minderheden’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “WINNAAR SCHIEDAMSE HOMO-PRIJS ONDER VUUR

  1. Claudia moet eens goed in haar eigen ( tuintje ) huishouden. Hier lopen ze met betonscharen rond om de Homo’s bij te werken. Ieder land heeft z’n eigen sores en laat Claudia daar maar lekker wegblijven. Eerst je eigen tuin poetsen dan ben je een grote meid. Moeilijk ? welnee, gewoon de waarheid onder ogen durven zien, ook al zijn de schuldige die jij zit te promoten aan de deugtafels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *