Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONS: ‘WEER VLAARDINGSE BEDRIJVEN GENEGEERD’

ONS.VlaardingenVLAARDINGEN- De gratis wifi voor de Vlaardingse binnenstad blijkt te zijn aangelegd door een bedrijf uit Den Haag. Dit terwijl in Vlaardingen het gerenommeerde bedrijf Smartcable zit met expertise en ervaring op dit gebied. Oppositiepartij ONS. Vlaardingen is des duivels.

‘Het college zegt voor het Haagse bedrijf te hebben gekozen, omdat dat bedrijf was aanbevolen door de firma die de bewakingscamera’s in Vlaardingen heeft geïnstalleerd. En bedrijf dat overigens ook niet uit Vlaardingen komt’, laat ONS weten.

ONS: ‘Naar aanleiding van eerdere blunders op aanbestedingsgebied, en een motie van ONS.Vlaardingen hierover, verscheen op 29 maart 2016 een extern onderzoeksrapport over dit onderwerp.” Een belangrijke conclusie uit dit rapport was: ‘Het Vlaardingse beleid om waar mogelijk opdrachten bij lokale ondernemers uit te zetten, wordt niet actief uitgevoerd.’

Als reactie op het onderzoek heeft het college zwart op wit gezet wat het uitgangspunt van onderhandse aanbesteding is: ‘Wij kiezen voor Vlaardingse bedrijven, tenzij een bedrijf niet voorhanden is, te duur of onvoldoende kwaliteit levert.’ Ondanks dit uitgangspunt is het college dus wederom uit de bocht gevlogen, meent ONS.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 december had ONS.Vlaardingen wethouder Ruud de Vries (D66) gevraagd welk bedrijf de wifi in het centrum heeft aangelegd en waarom. De Vries zei toen dat hij die vragen pas kon beantwoorden als hij daar onderzoek naar had gedaan. In diezelfde vergadering had De Vries zijn aftreden al aangekondigd. Op die manier ontliep hij een motie van wantrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *