WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER UITSTEL PROEF VRIJ REIZEN OUDEREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het besluit om 100.000 euro extra uit te trekken voor de proef met vrij reizen voor ouderen in Vlaardingen is uitgesteld tot een later tijdstip. Het besluit om een ton extra uit te trekken wordt genomen tijdens de eerst volgende raadsvergadering.

AOV en Leefbaar Vlaardingen vinden dat een besluit weloverwogen moet worden genomen en zagen daarom gisteravond af van een debat op basis van een voorstel vanuit het demissionair gemeentebestuur. Het nieuwe stadsbestuur is door de twee partijen verzocht met een nieuw voorstel te komen voor de eerste volgende vergadering van de gemeenteraad. Wanneer die vergadering wordt gehouden is nog niet bekend.

Desiré de Jong (AOV): “De mensen die het betreft wachten er veel te lang op door het hele gedoe. Laten we daar heel duidelijk over zijn. Alleen we hebben het besluit bekeken en wij vinden dat een weloverwogen besluit moet worden genomen. En het besluit inhoudelijk zou teveel debat gaan vragen. Het werd vanmiddag door ons ook broddelwerk genoemd.”

Voor de proef moet in totaal 350.00 euro worden vrijgemaakt uit de pot van het sociaal domein (WMO-zorggeld). Het vrij reizen moet eenzaamheid onder senioren bestrijden.

De gemeenten Barendrecht, Capelle aan den IJssel , Ridderkerk, Schiedam en Rotterdam hebben al eerder regelingen getroffen met de RET voor ouderen (65+) en minima. Door deze regelingen kunnen senioren sinds 1 april 2017 zonder te betalen instappen op alle RET-lijnen, waaronder ook de Hoekse Lijn. Ouderenpartijen in Vlaardingen en Maassluis eisten een vergelijkbare regeling.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

1 reactie op “WEER UITSTEL PROEF VRIJ REIZEN OUDEREN VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *