RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER STREEP DOOR FYSIEKE WIJKOVERLEGGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Opnieuw gaat een streep door de meeste wijkoverleggen in Schiedam. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad, juist nu er vanuit de raad kritiek is gekomen, omdat daar de indruk bestaat dat sommige wijken al 2 jaar verstoken zijn gebleven van informatie laat staan dat er informatie is opgehaald. Het stadsbestuur spreekt dat tegen.

De praktijk: Op 10 november vond het wijkoverleg West fysiek plaats in de Aleidazaal, maar naar aanleiding van de op 12 november aangekondigde nieuwe vrijheidsberovingen (in het kader van de covid-hoax) zijn de overige geplande fysieke wijkoverleggen tot en met 3 december geannuleerd. Er wordt door de gemeente geïnventariseerd wie digitaal aan de wijkoverleggen wil deelnemen. Het fysieke wijkoverleg van Nieuwland, dat gepland staat op 16 december, blijft vooralsnog gehandhaafd.

Volgens burgemeester en wethouders is er wel degelijk naar creatieve oplossingen gezocht. Benadrukt wordt dat de digitale informatiebijeenkomsten door konden gaan. Bewoners werden met nieuwsbrieven geïnformeerd. Wijkbudget-aanvragen bleven binnenkomen en ook straatteams bleven actief. Ook heeft de gemeente, naar eigen zeggen, in samenwerking met de partners in de wijken, veel nieuwe bewonersinitiatieven ondersteund die gericht waren op het helpen van medebewoners. De wijkoverleggen zijn bovendien niet de enige vorm van contact tussen bewoners en gemeente, vindt men op het stadskantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *