RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER PVDA’ER BIJ PROGRAMMABUREAU WESTWIJK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Reshma Roopram, oud PvdA-wethouder in Barendrecht, is de volgende PvdA’er bij het programmabureau Westwijk in Vlaardingen. (De PvdA heeft 2 zetels in de gemeenteraad). Ze is aangesteld als kwartiermaker voor het Nationaal Programma Vlaardingen Westwijk. Roopram (geboren op 13 mei 1978 in Scheveningen. Haar ouders komen uit Suriname) zal zich in gaan zetten voor de kansengelijkheid van de inwoners van de Westwijk en hun kinderen.

Afgelopen maart is Hamit Karakus (geboren in 1965 te Kirsehir, Turkey) benoemd tot programmadirecteur van de Vlaardingse Westwijk. Hij heeft als programmadirecteur een netwerkfunctie in de wijk met een gezamenlijk uitvoeringsprogramma, gericht op het verbeteren van de leefbaarheid voor bewoners.

Kort na de aanstelling van Karakus komt de fractie van StadsBelangen Vlaardingen met de vraag of de gemeenteraad is geconsulteerd over de vorming en de werkzaamheden van het programmabureau. Het gemeentebestuur antwoordt dat  de raad in juli vorig jaar voor de eerste maal is geïnformeerd over de ontwikkeling bij het Rijk, waarbij de wijkaanpak hoger op de kabinetsagenda is komen te staan. In de praktijk heeft de gemeenteraad vervolgens niets te zeggen over het ‘onafhankelijk programmabureau’.

Het programmabureau functioneert onder het toeziend oog van een gezamenlijke stuurgroep en zou daarmee onafhankelijk zijn. De stuurgroep bestaat uit negen maatschappelijke organisaties. Namens de gemeente hebben zitting wethouder Ivana Somers (Leefbaar) en burgemeester Bert Wijbenga (VVD) is voorzitter.

Afgesproken is dat het uitvoeringsprogramma eens in de 3 jaar wordt geëvalueerd en bijgesteld.

4 reacties op “WEER PVDA’ER BIJ PROGRAMMABUREAU WESTWIJK VLAARDINGEN

 1. Benoem n probleem
  Zet nu zak geld neer
  En je ziet de uitgerangeerde bestuurders toestromen /banencarrousel /
  Over 3 jaar zak met geld is leeg
  Probleem is alleeen groter geworden
  Het sprookje van de Turk en de Surinamer
  Wel lachen hier op west

  1. zie je die lachende gezichtjes ze zijn de buit al aan het verdelen.
   Problemen los je niet op achter een bureau.
   Maar dat weten we pas over 3 jaar.
   Als het project wordt geëvalueerd.
   Weggegooid geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *